Багатство суддів України вже не знає меж: “продають” справи за мільйони доларів

З 1 червня цього року суддям додали ще 4037 гривень до пенсії. Наразі середня пенсія судді становить 103 847 гривень. Наприклад, районний суддя одержує 80-90 тисяч гривень, а суддя Верховного Суду – понад 350 тисяч гривень щомісяця. Офіційно.

Президент військово-цивільного союзу “Бойове Братство України” Павло Жебрівський каже, що пенсії суддів перевищують навіть виплати бійцям, які малюють життям на фронті. Це викликає подив, особливо з урахуванням низького рівня довіри суспільства до судової системи.

Підприємці скаржаться, що рівень хабарів у господарських судах починається від 5 тисяч доларів і може сягати мільйонів за одну справу.

“Суд – це основа демократії, це захист прав і свобод громадян, це захист від неправомірних дій органів державної влади, правоохоронців. Але, довіра до суддів, м’яко кажучи, нижче плінтуса”, – пише Жебрівський.

суд

Українські судді отримують не просто пенсії, а так звані “довічні стипендії”. Ці виплати регулюються особливим чином та забезпечують високі доходи суддям навіть після завершення їхньої служби.

“Мало того, що за час свого “суддівства” у них величезні зарплати плюс неймовірні хабарі, то ще вони собі зробили пенсійний виклад”, – коментує Павло.

Судова система України страждає від високого рівня корупції та відсутності покарання за неправосудні рішення суддів. Це створює середовище, де судді можуть накопичувати багатство без наслідків.

Суд / фото: Pinterest

Президент контролюється виборцями. Як правило, кожні 5 років йому оцінюють виборці і не вибирають його на наступних. Народні депутати раз на 5 років обираються та виборці також можуть дати їм оцінку на виборах. Кабінет Міністрів призначається парламентом та може бути відправлений у відставку парламентом. Але судді у нас призначаються довічно, але моніторяться органами самоврядування, які очолюють цю «харчову» піраміду.

Якщо ми усунемо всі ці проблеми, то Україна позбавиться низьких стандартів і буде захищена від внутрішніх та зовнішніх загроз. Люди віритимуть у справедливість і почуватимуться захищеними законом.

“Не буде яєць по 17 гривень, не буде тотальної корупції, не буде втечі іноземних інвесторів”, – робить висновок Жебрівський.

Ольга Степанова

Recent Posts

Померла “найстаріша кішка світу”: скільки їй було років (фото)

Розі пішла з життя в коридорі квартири в Норвічі, Велика Британія, поруч із 73-річною власницею…

3 хв. ago

Як вибрати енергоефективний газовий котел: корисні поради

З наближенням опалювального сезону в Україні важливо подбати про те, щоб ваше житло було забезпечене надійним джерелом…

12 хв. ago

У Білгороді ліквідовано російського пропагандиста (відео)

У Білгороді 15 вересня зламали череп кремлівському пропагандисту Олександру Коробову на прізвисько Краб. Він помер…

20 хв. ago

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

31 хв. ago

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

39 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

47 хв. ago