З 1 вересня в українських школах зменшать кількість учнів у молодших класах

В Україні ухвалено рішення скоротити кількість учнів у молодших класах. Вже з 1 вересня в українських школах запровадять нові правила.

Велика кількість учнів у перших класах негативно впливає на якість освітнього процесу. Оскільки вчитель не може приділяти багато уваги кожній дитині на уроці. Вирішити цю проблему вирішили у Міністерстві освіти та науки України.

Як повідомили у прес-службі відомства, з початку нового навчального року 2024-2025 років знизиться кількість учнів у молодших класах. Тепер в одному класі може навчатись не більше 24 дітей.

“З 1 вересня 2024 року максимальна наповнюваність початкових класів державних і комунальних закладів загальної середньої освіти може становити не більше ніж 24 учні (відповідно до частин першої та другої статті 12 Закону України «Про повну загальну середню освіту»)”, – повідомили в Міносвіти.

Ця норма буде поширюватися на перші класи, які навчаються як у очному, так і в змішаному форматах. Що стосується дистанційного навчання, то в перших класах також максимальна кількість учнів 24. Для інших класів залишається норма, що діє під час воєнного стану – до 30 учнів.

У міністерстві вважають, що такі правила допоможуть вчителеві легше взаємодіяти з дітьми та приділити більше уваги кожному учневі. В результаті це позитивно позначиться на якості та ефективності освітнього процесу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є ризик втрати Торецька і Нью-Йорка: DeepState повідомив про невтішне становище 206 ОБ ТрО

Моніторинговий проєкт DeepState повідомив про важке становище 206 батальйону ТрО. Наслідками ситуації, що склалася, може стати…

1 годину ago

“Людина, яку запихнули в бусик, не буде воювати”: командир ЗСУ різко висловився про мобілізацію

Людина, яку запихнули, ногами забили в бусик — вона не буде воювати. Вона зробить все що завгодно,…

2 години ago

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Військовий Ігор Луценко повідомив, що з весни цього року спостерігає у найбільших містах чудові новенькі…

2 години ago

Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування

Понад третина російських громадян вважають “виправданим” у війні проти України застосування ядерної зброї. Про це свідчать результати…

2 години ago

Які документи мобілізованому мають видати в ТЦК

Мобілізаційний процес в Україні набрав нових обертів після ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію. Це зумовлено необхідністю…

2 години ago

Як вибрати ідеальний головний убір на літо 2024

Літній сезон 2024 обіцяє бути особливо спекотним, і в таку погоду неможливо обійтися без головного…

2 години ago