Сергій Притула відкрито висловився про мобілізацію та методи роботи ТЦК

Він зазначив, що “почастішали випадки не зовсім шляхетного поводження” працівників військкоматів. Так, нещодавно в мережі з’явилося відео, на якому видно, як троє людей насильно заштовхали чоловіка в мікроавтобус.
Примітно, що двоє з них були одягнені у військову форму, а третій – у цивільне. Користувачі припустили, що ці особи можуть бути співробітниками ТЦК. Водночас у військкоматі поки що не беруться казати, що у тому ролику були їхні працівники.

Волонтер вважає, що для того, щоб спонукати громадян захищати країну, необхідно створити середовище, в якому служба в армії не сприйматиметься як покарання. Тож, за його словами, до мобілізованих слід ставитись з повагою, а “не пакувати серед вулиці в бус і на наступний день відправляти в учєбку”.

Якщо ми хочемо, щоб у нас люди й далі йшли захищати країну, то треба зробити так, щоб служба в армії не виглядала як покарання. Армії потрібне поповнення. Людям, яких мобілізують, їм потрібна повага, – підкреслив ведучий.

Він зазначив, що людям, яких мобілізовують, перед тим, як відправитись на військові навчання, потрібен час для того, щоб вирішити особисті справи. Наприклад, фінансові, робочі та сімейні зобов’язання.

“Повага полягає в тому, що людині потрібно дати час закрити свої справи. Ми всі дорослі люди. Є діти, обов’язки батька перед своєю родиною. Дайте людині тиждень. Є купа людей, які кажуть, що якщо дадуть повістку, то вони підуть, але дайте час закрити справи. В когось, можливо, є якийсь кредит, а може борги треба роздати, пін-коди від карток переписати. Перепрошую, заповіт написати й нотаріально завірити. Бо ти йдеш на війну, і ти не знаєш чи повернешся. На це треба час, дайте його людям. Слово “гідність” не повинне вивітрюватися, тому що війна, а навпаки має бути загострене”, – наголосив Притула.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вік не допоможе: кого точно мобілізують у жовтні, а кому дали відстрочку

Нові правила мобілізації в Україні набудуть чинності 1 жовтня, вони торкнуться чоловіків віком від 50…

8 хв. ago

“До 16 грн 50 коп за кубометр”: українцям встановили тарифи на газ в опалювальному сезоні

Постачальники газу оголосили про свої тарифні пропозиції на майбутній опалювальний сезон 2024-2025 років, надавши інформацію…

17 хв. ago

В Україні почне діяти мобілізація без візитів до ТЦК. Як працюватимуть нові правила

В Україні з 5 жовтня почнуть діяти нові правила призову військовозобов'язаних на службу до Збройних…

25 хв. ago

Таємниця, вкрита мороком. Чи можемо ми потилицею відчувати, що на нас дивляться

Кожна людина на планеті в якийсь момент свого життя переживала це: відчуття поколювання в потилиці…

36 хв. ago

Путін знову хоче підібратися до Харкова: кого Кремль кидає на новий штурм

Російське командування перекинуло до району села Липці Харківської області так званих "кадировців". Саме тому є…

45 хв. ago

Надзвичайно потужний шторм закинув акулу з океану в прісне озеро в США (відео)

У прісному озері Лейк-Парку у Флориді було виявлено акулу. На думку фахівців, хижак міг опинитися…

53 хв. ago