Затримано адвокатів та посадовців ТЦК, які збагачувалися на мобілізації українців (фото)

Служба безпеки та Національна поліція ліквідували ще дві схеми ухилення від мобілізації. У Києві та Херсоні затримано шістьох посадовців, які допомагали військовозобов’язаним ухилитися від призову. Про це повідомляє СБУ,

Правоохоронці затримали адвокатів, посадовців ТЦК та центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). За хабарі від семи до $12 тис. фігуранти оформлювали клієнтам «бронь» або знімали з військового обліку на підставі фіктивних медичних висновків.

СБУ зазначає, що у Києві затримано двох адвокатів, які пропонували військовозобов’язаним сховатися від мобілізації через незаконне працевлаштування до одного з держпідприємств оборонного значення. Для цього адвокати використовували особисті зв’язки у ВЛК та військкоматах столиці.

За інформацією правоохоронців, у Херсоні було викрито ще трьох посадовців ТЦК та їхню спільницю – працівницю місцевого центру надання адмінпослуг. Вона відповідала за роботу з військовозобов’язаними. Жінка оновлювала дані чоловіків призовного віку та пропонувала їм допомогу в уникненні мобілізації.

Потім фігурантка передавала персональні дані клієнтів своїм спільникам у ТЦК, де вони знімали ухилянтів з військового обліку через «погане» здоров’я.

Наразі двом затриманим з Києва повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом, вчинене за попередньою змовою осіб). А посадовцям з Херсону кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Коломієць Надія

Recent Posts

Мобілізація вчителів: хто втрачає право на відстрочку

Виявляється, що далеко не кожен чоловік-педагог має право на відстрочку від мобілізації. Заступник міністра освіти…

7 хв. ago

Кадиров шантажує Путіна та оголосив кровну помсту його “гаманцю” – це може перерости в новий бунт в Росії

Глава Чечні Рамзан Кадиров оголосив кровну помсту сенатору від Дагестану Сулейману Керімову, а також депутатам…

19 хв. ago

Ураганом у Флориді до будинку принесло живого крокодила: відео

Після повені, викликаної у Флориді ураганом Мілтон, американець повернувся додому і з подивом виявив у…

28 хв. ago

РФ перекинула на Курський напрямок близько 50 тисяч своїх військових, — Сирський

Командування РФ перекинуло в Курську область близько 50 тисяч своїх військових. Про це в документальному…

38 хв. ago

З українців за закриття деяких рахунків вимагають значну частку коштів: в НБУ попередили

Деякі українці стикаються з вимогою сплатити банку значну частку коштів при примусовому закритті рахунків - це пов'язано…

47 хв. ago

Що готує мобілізація тим, хто не оновив дані: у ТЦК вирішили не “церемонитися”

Для інтерв'ю виданню «Главред» заступник начальника сектору мобілізації та оборони Сумського обласного ТЦК та СП полковник Сергій…

55 хв. ago