Військові на межі: якої справедливості вимагають від Зеленського

Українські військові вимагають від президента України Володимира Зеленського розв’язати питання демобілізації. Однак це може бути складно. Про це заявив адвоката Тарас Боровський в ефірі Київ24.

Він заявив, що багато військових, з якими він спілкувався, кажуть, що не можуть так просто залишити оборону українських міст і поїхати додому. Щоб дати військовим можливість поїхати додому, потрібна демобілізація. Адже у командуванні є певна ієрархія, а Верховним Головнокомандувачем є президент України. Крім того, лідер країни Володимир Зеленський нині фактично має підконтрольну собі фракцію у парламенті.

“Наприклад, президент міг би якимось чином посприяти у регулюванні і наведенні справедливості у питанні демобілізації та звільненні військовослужбовців, які дійсно вже повністю віддали весь свій, не знаю, борг, потенціал, здоров’я на захист Батьківщини. Їх все ж можна було б відпустити на відпочинок”, — передає слова військових адвокат. 

Він зазначив, що розв’язання цього питання складне. Варто розуміти, що Україна протистоїть ворогу, який чисельно переважає людьми та технікою. Через це говорити про демобілізацію може бути складно.

Коломієць Надія

Recent Posts

«Що відбувається в армії!»: Z-воєнкор накинувся на Скабеєву. ВІДЕО

У соціальних мережах набирає популярність відео, в якому російський блогер та Z-волонтер Євген Гольман розповів, що в…

6 хв. ago

У столиці зростає захворюваність на коронавірус серед дітей

У Києві минулого тижня дещо знизився рівень захворюваності на коронавірус.

18 хв. ago

“Це був би нищівний удар по Путіну”: чого боїться глава Кремля

Для російського диктатора Володимира Путіна було б дуже болісно втратити підтримку Білорусі й самопроголошеного білоруського президента Олександра…

29 хв. ago

Вибори в США: на скільки Гарріс випереджає Трампа

У США провели загальнонаціональне опитування напередодні виборів президента Кандидатка на посаду президента США від демократів Камала Гарріс випереджає висуванця…

40 хв. ago

Нова схема заробітку на ухилянтах: як сплатити штраф зі знижкою 50%

В Україні понад 6 мільйонів військовозобов'язаних не оновили свої дані у військкоматах, хоча на це…

44 хв. ago

Автомобілі для молоді: які моделі вживаних авто варто обрати

Молодим водіям знайти авто, який поєднує в собі доступність, надійність та економічність, може бути нелегко.…

48 хв. ago