Суддя, яка скоїла п’яне ДТП, спробувала стати військовою, але знову облажалась

Суддю Світлану Колегаєву, яка вже встигла “відзначитися” п’яним ДТП, знову опинилася в центрі скандалу. Вища рада правосуддя (ВРП) вирішила поновити розгляд дисциплінарної справи щодо неї, після чергових алкогольних пригод, повідомляє Watchers.

Нагадаємо, ще у 2021 році Колегаєва влаштувала п’яне ДТП на столичній Оболоні, в’їхавши в дерево. Тоді їй виписали штраф та позбавили водійських прав. Але на цьому пригоди не закінчилися. У січні 2024 року до ВРП надійшла скарга на поведінку судді, яка, на думку заявників, підриває авторитет правосуддя.

Розгляд справи було заплановано на лютий, проте суддя несподівано “захворіла”. А коли черга дійшла до квітня, вона взагалі оголосила про мобілізацію. За кілька днів до засідання Колегаєва, на диво швидко, стала військовою.

Та й тут не обійшлося без публічного конфузу. Виявилося, що вже у травні суддя повернулася до Києва нібито для виконання службових обов’язків, але пізніше спливла інформація про її алкогольні “подвиги” на службі. Результати тесту показали 2,10 проміле алкоголю в крові, що свідчить про середній ступінь сп’яніння. В результаті її оштрафували на 17 000 гривень.

Остання крапля терпіння ВРП розлилася 11 вересня 2024 року, коли Дисциплінарна палата тимчасово відсторонила Колегаєву від правосуддя та ініціювала її звільнення. Сама суддя знову “промахнулася” з появою на засіданні, ймовірно, не бажаючи відповідати за черговий скандал.

Тепер питання лише в одному: чи зможе ця історія перетворитися на щось ще абсурдніше, чи це все ж таки фінал “пригод” судді?

Коломієць Надія

Recent Posts

Ощадбанк почне знімати гроші з рахунків українців для погашення кредитів

Державний Ощадбанк України оголосив про зміни у процедурі договірного списання коштів, які набули чинності з…

4 хв. ago

Росія захопила ще чотири населені пункти на Донбасі – Deep State

Російські окупаційні війська продовжують наступальні дії на сході України, захопивши ще чотири населені пункти на…

9 хв. ago

Мобілізація “буксує”: що гальмує залучення нових бійців до ЗСУ

Попри запевнення Міністерства оборони України про позитивну динаміку мобілізації, експерти та деякі політики вважають, що…

14 хв. ago

Гігантський вбивця: у космосі виявлено “зброю”, що знищує одну зірку за іншою (відео)

За допомогою кількох космічних телескопів астрономи зробили важливе відкриття, яке стосується надмасивних чорних дір. Виявилося,…

18 хв. ago

Вибух у потязі Eurostar: евакуйовано депутатів Європарламенту у Страсбурзі

Потяг Eurostar, у якому їхали депутати Європарламенту зі Страсбурга до Брюсселя, був евакуйований після раптового…

27 хв. ago

Українських пенсіонерів чекає шок: як вижити на 2 000 гривень у 2025 році

У 2025 році українські пенсіонери стикнуться з низкою серйозних викликів, адже після кількох важких років…

34 хв. ago