Мобілізації чоловіків 50-59 років: як призивають – пояснення ТЦК

В умовах воєнного стану в Україні тривають заходи з загальної мобілізації, що охоплюють військовозобов’язаних різних вікових категорій. Нещодавно з’явилася інформація, що чоловіки віком 50-59 років можуть бути призвані лише за спеціальним мобілізаційним розпорядженням, хоча прямої заборони на їх мобілізацію немає.

Про це розповів начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК та СП Сергій Монукало в інтерв’ю для одного з українських телеканалів.

Як працює процедура мобілізації?

За словами Монукала, процедура мобілізації військовозобов’язаних цієї вікової групи є прозорою і проходить кілька етапів. Призов здійснюється на основі письмової згоди військових частин за спеціальним мобілізаційним розпорядженням, що стосується підрозділів без особливих вимог до військової підготовки. Це означає, що призовники цієї категорії спрямовуються переважно до підрозділів забезпечення або до державної служби спеціального транспорту (ДСПТ), а не до штурмових військ.

Підготовка до призову

Чоловіки, які підпадають під призов, проходять військово-лікарську комісію (ВЛК) для визначення придатності до служби. Після цього з ними працюють рекрутери відповідних частин, і у військкоматах проводяться співбесіди. Під час цих етапів призовникам визначають військову спеціальність та оформлюють направлення до частини.

Контрольний етап

Списки затверджуються Генеральним штабом, і в мобілізаційному розпорядженні вказуються конкретні прізвища призовників. Це гарантує, що призвана особа не буде направлена до іншої частини або на іншу спеціальність, ніж визначено.

Коломієць Надія

Recent Posts

«Що відбувається в армії!»: Z-воєнкор накинувся на Скабеєву. ВІДЕО

У соціальних мережах набирає популярність відео, в якому російський блогер та Z-волонтер Євген Гольман розповів, що в…

7 хв. ago

У столиці зростає захворюваність на коронавірус серед дітей

У Києві минулого тижня дещо знизився рівень захворюваності на коронавірус.

19 хв. ago

“Це був би нищівний удар по Путіну”: чого боїться глава Кремля

Для російського диктатора Володимира Путіна було б дуже болісно втратити підтримку Білорусі й самопроголошеного білоруського президента Олександра…

30 хв. ago

Вибори в США: на скільки Гарріс випереджає Трампа

У США провели загальнонаціональне опитування напередодні виборів президента Кандидатка на посаду президента США від демократів Камала Гарріс випереджає висуванця…

41 хв. ago

Нова схема заробітку на ухилянтах: як сплатити штраф зі знижкою 50%

В Україні понад 6 мільйонів військовозобов'язаних не оновили свої дані у військкоматах, хоча на це…

44 хв. ago

Автомобілі для молоді: які моделі вживаних авто варто обрати

Молодим водіям знайти авто, який поєднує в собі доступність, надійність та економічність, може бути нелегко.…

49 хв. ago