Мобілізації чоловіків 50-59 років: як призивають – пояснення ТЦК

В умовах воєнного стану в Україні тривають заходи з загальної мобілізації, що охоплюють військовозобов’язаних різних вікових категорій. Нещодавно з’явилася інформація, що чоловіки віком 50-59 років можуть бути призвані лише за спеціальним мобілізаційним розпорядженням, хоча прямої заборони на їх мобілізацію немає.

Про це розповів начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК та СП Сергій Монукало в інтерв’ю для одного з українських телеканалів.

Як працює процедура мобілізації?

За словами Монукала, процедура мобілізації військовозобов’язаних цієї вікової групи є прозорою і проходить кілька етапів. Призов здійснюється на основі письмової згоди військових частин за спеціальним мобілізаційним розпорядженням, що стосується підрозділів без особливих вимог до військової підготовки. Це означає, що призовники цієї категорії спрямовуються переважно до підрозділів забезпечення або до державної служби спеціального транспорту (ДСПТ), а не до штурмових військ.

Підготовка до призову

Чоловіки, які підпадають під призов, проходять військово-лікарську комісію (ВЛК) для визначення придатності до служби. Після цього з ними працюють рекрутери відповідних частин, і у військкоматах проводяться співбесіди. Під час цих етапів призовникам визначають військову спеціальність та оформлюють направлення до частини.

Контрольний етап

Списки затверджуються Генеральним штабом, і в мобілізаційному розпорядженні вказуються конкретні прізвища призовників. Це гарантує, що призвана особа не буде направлена до іншої частини або на іншу спеціальність, ніж визначено.

Коломієць Надія

Recent Posts

Експерти розповіли, коли найбільше шансів купити дешеві авіаквитки на літо

Досвідчені мандрівники знають, що золоте правило бюджетного відпочинку влітку – купівля квитків якомога заздалегідь. Однак наскільки заздалегідь…

1 хв. ago

В Україні реформують роботу МСЕК: міністр охорони здоровʼя зробив заяву

В Україні планують реформувати роботу медико-соціальних експертних комісій (МСЕК). Зміни торкнуться, зокрема, медичної та соціальної…

13 хв. ago

Кому на 800, а кому і на 1400 грн: нардеп детально розписав, як тепер підвищаться податки для кожного українця

Народний депутат докладно розписав про те, кому і скільки доведеться заплатити податку . Комусь 800 гривень, а…

22 хв. ago

Медики б’ють на сполох через дітей: на що звернути увагу

Глобальне дослідження виявило, що лише 14% дітей віком від 3 до 4 років дотримуються рекомендацій…

31 хв. ago

В окупованій Феодосії четверту добу триває пожежа на нафтобазі

У Феодосії на нафтовому терміналі вже четверту добу триває пожежа. Ввечері 10 жовтня там знов вибухнула одна…

41 хв. ago

Як прати джинси, аби вони не псувалися: експерти поділилися дієвою порадою

Попри те, що у світі існує безліч речей, більшість людей надає перевагу джинсам, адже цей одяг…

50 хв. ago