Будуть штрафувати: яку вимогу ТЦК повинні виконати 17-річні юнаки

В Україні юнаки, які досягли 17-річного віку, повинні стати на первинний військовий облік, тобто на облік призовників. За невиконання даної вимоги їм загрожують штрафні санкції.

Про це в інтерв’ю Главреду повідомив керівник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК та СП Сергій Монукало.

“Юнаки віком від 17 років до настання призовного віку приписуються до призовної ділянки, яка працює у всіх районних ТЦК. Переважно у всіх навчальних закладах беруть списки цих юнаків – від листопада до грудня проводиться основна приписка згідно з затвердженими графіками”, – зазначив він.

Монукало розповів, що юнаки у віці 17 років проходять військово-лікарську комісію (ВЛК). Після цього їм видають приписне свідоцтво, а їхні дані вносяться до реєстру “Оберіг”.

“Це перша стадія до підготовки призовника, яким він є від 18 до 25 років, який раніше підлягав призову на строкову службу, але її призупинили у зв’язку з запровадженням воєнного стану. Після 25 років ці юнаки автоматично подаються на облік військовозобов’язаних”, – роз’яснив представник ТЦК.

Монукало наголошує, що якщо юнак з об’єктивних причин не зареєструвався на призовній дільниці та не пройшов військово-лікарську комісію, то протягом року можливе додавання до обліку. Проте, якщо ігнорувати ці процедури, це буде вважатися порушенням правил військового обліку і може призвести до накладення штрафу.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Безпілотники вночі атакували аеродром Ханська у республіці Адигея РФ

БпЛА атакували черговий військовий аеродром на території Росії. Під удар потрапив аеродром Ханська у республіці Адигея. Про…

7 хв. ago

Декларацію незалежності США, Конституцію та Біблії для Трампа надрукували у Китаї

"Підписні" Біблії екс-президента США та теперішнього кандидата від республіканців Дональда Трампа були надруковані в Китаї.…

9 хв. ago

Експерти прогнозують завершення російського наступу

Російські загарбники вичерпали багато резервів, які вони накопичували для свого посиленого наступу влітку 2024 року.…

10 хв. ago

Кадиров запропонував відправляти на війну всіх порушників закону

Кадиров запропонував відправляти порушників правопорядку на війну в Україну. Ця ідея у "лідера" Чечні виникла під…

10 хв. ago

1000 євро за рік роботи: українців заохочують шукати роботу

У Німеччині уряд вирішив запровадити новий стимул для одержувачів допомоги з безробіття (Bürgergeld), щоб заохотити…

17 хв. ago

На замітку: як зберегти картоплю до весни, щоб вона не проростала

Багато українців запасаються картоплею на осінньо-зимовий період. Це гарне рішення, але овоч треба вміти правильно…

21 хв. ago