Військовий про примусову мобілізацію: країна в небезпеці, треба трішечки “роздуплитись”

Ветеран російсько-української війни Гліб Стрижко, який пройшов полон після оборони Маріуполя, розповів про ставлення до мобілізації. В інтерв’ю РБК-Україна він зазначив, що, коли в країні війна, то кожна людина сама має розуміти важливість підготовки.

“Треба трішечки роздуплитись. Країна в небезпеці. Люди мають принаймні готуватись. Треба собі чітко дати відповідь, що я робитиму, якщо Київ знову оточуватимуть. Якщо людині страшно, то треба попрацювати з тим. Бо в людей якесь уявлення, що вони сьогодні приїдуть в ТЦК, а завтра будуть в окопах штурмувати. Якщо ти фахівець в якійсь сфері, то будеш так само фахівцем в цій сфері у війську”, – пояснює він.

Військовий зазначає, що сам робить все від нього залежне для захисту держави, а переконувати і “термосити” інших – не його відповідальність.

“Чому я маю перейматися за те, що хтось боїться? Термосити когось: “Будь ласка, говори українською, не включай дітям російські мультики, піди підготуйся, дізнайся, що взагалі таке турнікет” – це не моя відповідальність. Це відповідальність цієї людини. І коли вона помре, у мене не буде сентиментів, мені трошки сумно стане, що українців на одного менше”, – зазначає він.

Він також зауважив, що у питанні мобілізації немає зворотного від держави, зокрема щодо можливої ротації, і це викликає злість військовослужбовців і їхніх близьких.

“Коли жінка, чоловік якої служить, гуляє в парку з дитиною і бачить родину, де гуляє чоловік, дружина і дитина, в неї постає питання, чому зараз та жінка має право бути щасливою зі своїм чоловіком, а вона ні? Через відсутність чесної комунікації назбирується негатив”, – каже він.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

4 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

6 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

23 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

30 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

35 хв. ago

Нардеп Юрій Камельчук написав заяву про вихід зі “Слуги народу”: які причини

Народний депутат Юрій Камельчук, який обрався до Верховної Ради від "Слуг народу", вирішив написати заяву…

40 хв. ago