Комунальники грабують українців платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з особливою увагою ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні експерти виносять тему незаконних нарахувань по ЖКП цілим сім’ям на загальний огляд, щоб люди розуміли, як у такій несправедливості необхідно поводитися.

Декілька прикладів порушень з боку комунальних підприємств у різних містах країни у себе в Telegram-каналі навів експерт з енергетики Олег Попенко.

Квітанції, скріншот: YouTube

За словами експерта, у Харкові у 2023 році всім власникам квартир незаконно нарахували плату за обслуговування теплових мереж.

“Ця послуга не може бути нарахована КП до платіжки, а приймається лише через рішення загальних зборів”, – пояснив експерт.

У Куп’янську мешканці отримали подвійні платіжки за електроенергію за період окупації – від окупаційної влади та від “Харківобленерго”.

Борги за комуналку

“Таких випадків сотні-тисячі по всій Україні”, – додає експерт.

Експерт також навів приклад Кривого Рогу, де мешканці зруйнованого будинку отримали рахунки від ДПЕК за електроенергію.

“А ще є напівзаконні платіжки. І так вони малюють величезні борги за тепло”, – додав він.

Також є і вельми “старий” випадок із Києва, коли 2020 року власник квартири отримав платіжку на 52 000 гривень за тепло за грудень.

Публікація Олега Попенка, скріншот: Telegram

“Лише тому, що КП КТЕ знайшли таку законодавчу можливість. І лише після мого особистого втручання та громадського резонансу вони зробили перерахунок”, – повідомив експерт.

Щодо ситуації у Львові, Попенко зазначив: “Також незаконні платіжки за обслуговування теплових мереж отримали у Львові. Усі користувачі послуг теплопостачання. Це 2020-2021 рік”.

Експерт звернув увагу на проблему нарахувань в окупованих містах: “Мешканці більшості міст в окупації отримували платіжки за комунальні послуги до кінця 2023 року”.

Попенко також прокоментував ситуацію у Чернігові: “У Чернігові працював приватний ЖЕК, я не знаю його долю зараз, тому що вони продавали його. Власники були десь у країнах Балтії. Вони постійно “балувалися” з нарахуваннями за обслуговування прибудинкової території, включаючи вартість обслуговування землі, які не мають до цього жодного стосунку”.

Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа

На питання про занадто гарячий теплоносій у будинках і відповідно високі платіжки, експерт відповів: “Нікуди звертатися. Відповідь буде одна. Багатоквартирний будинок – це спільна спільна власність власників квартир, і всі втрати в будинку – це ваші проблеми”.

Зі слів експерта стає ясно, що єдиним вирішенням проблеми є самостійне регулювання подачі тепла або встановлення ІТП з погодним регулюванням.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago