“Їхати до України не обов’язково”: до Міноборони відповіли, чи працюватимуть ТЦК за кордоном

Варто одразу нагадати нашим шановним читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Багатьох українців, які перебувають за межами держави, цікавить, чи будуть ТЦК і СП працювати в інших країнах.

Вже надійшла відповідь, і стало зрозуміло, що Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) не працюватимуть за кордоном. А значить, і вручати повістки за межами України ніхто не буде.

Про це стало відомо завдяки інформації від спікера Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна в ефірі однієї з українських радіостанцій.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

“ТЦК за кордоном не працюватимуть. Міністерство оборони не може коментувати ті чи інші дії Міністерства закордонних справ. Вручення повісток за кордоном виглядає досить нереальним”, – заявив він.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Лазуткін пояснив, що після набуття чинності новим законом про мобілізацію чоловіка призовного віку як в Україні, так і за кордоном мають протягом 60 днів оновити військово-облікові дані. Це можна буде зробити, зокрема, через електронний кабінет.

“Обов’язково їхати в Україну не треба, але якщо людина хоче захищати Батьківщину, хоче приєднатися до Сил оборони, то, звичайно, варто приїжджати в Україну… Ті, хто за кордоном, матимуть змогу оновити військово-облікові дані в консульських установах, а також через електронний кабінет”, – зазначив речник Міноборони.

Ольга Степанова

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

5 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

14 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

27 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

37 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

50 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago