У Волинській області ціле село закрили на карантин через сказ: деталі

У селі Кам’януха Волинської області встановили карантинні обмеження. Про це повідомили в Камінь-Каширській районній військовій адміністрації.

“Сказ у домашньої тварини — кота підтвердили результати експертизи, здійснені на базі Волинської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів”, — ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що у зв’язку з результатами експертизи голова районної військової адміністрації Ольга Ващук скликала засідання протиепізоотичної комісії, під час якого затвердили відповідний план заходів, спрямований на ліквідацію вогнища захворювання.

В адміністрації заявили, що територію села Кам’януха визначили неблагополучною та застосували карантинні обмеження. Разом із цим, компетентні служби контролюють епізоотичну ситуацію.

У повідомленні йдеться про те, що, згідно з висновками експертів, на сказ у дикій природі частково хворіють лисиці та вовки, а з домашніх тварин — собаки та кішки. Українцям рекомендують вакцинувати своїх улюбленців.

В адміністрації нагадали, що сказ — це інфекційне захворювання тварин і людей, спричинене нейротропним вірусом.

“Характеризується розвитком енцефаліту зі стрімким пошкодженням функцій центральної нервової системи та завжди закінчується летально. Джерелом збудника сказу є хворі тварини, які виділяють вірус зі слиною. Зараження інших відбувається через пошкодження шкіри, слизових оболонок, унаслідок укусів або подряпин”, — зазначили в адміністрації.

Ольга Степанова

Recent Posts

США і Туреччина готують багатомільярдну угоду в сфері оборони

Віце-президент Торгової палати США Близького Сходу, Центральної Азії та Туреччини Дженніфер Міель заявила, що між…

3 години ago

Часів Яр: ЗСУ контратакували та вибили росіян з частини міста

ЗСУ вибили російські війська з мікрорайону «Канал» під час контратаки під Часов Яром, пише видання…

3 години ago

В Кремлі прокоментували ордери на арешт Герасимова та Шойгу

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував видані Міжнародним кримінальним судом (МКС) ордери на арешт Сергія…

4 години ago

Україна готова виконати вимоги Угорщини

Україна готова задовольнити вимоги Угорщини щодо нацменшин у рамках євроінтеграції. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр із…

4 години ago

Терміни для оновлення даних ТЦК продовжувати не будуть: що відомо

Військовозобов'язані українці під час мобілізації в Україні у нормальному темпі оновлюють військово-облікові дані. Найбільша кількість оновлень…

6 години ago

Матюкатися корисно: психологи розкрили несподівані переваги лайки

Зазвичай нецензурну лайку вважають недоречною та поганою звичкою, але це може бути корисним для психічного здоров'я. Хоча матюки…

6 години ago