У Рівному у вчителя конфіскували авто для ЗСУ, але бійці його так і не отримали: що сталося

У Рівному у місцевого вчителя на потреби ЗСУ конфіскували його автомобіль, нібито через те, що він перебував за кермом у нетверезому стані. Чоловік позивався до суду і довів, що кермував автівкою тверезим. Втім, майно йому не повернули, а також з’ясувалося, що автомобіль ЗСУ так і не отримали. Про це повідомляє ТСН.

Постраждалий Іван Шанюк розповідає, що їхав містом, коли почув, як за ним їде поліція і сигналізує йому, щоб зупинився. Він стверджує, з ним поводилися зухвало і після зупинки повезли на освідування.

“Драгер показав абсолютні нулі. Вони переглянулися один з одним, викликали інший екіпаж, нарешті вже включили боді-камеру і почали зачитувати мої права. Протокол склали за статтею 130”, — розповідає вчитель.

Чоловік говорить, що взагалі не вживає спиртне, але тоді автівку забрали на штраф майданчик. За місяць, 20 травня 2022 року, відбувся суд, який визнав чоловіка невинним.

Авто забрали, але до ЗСУ не передали

Чоловік із рішенням суду пішов, щоб забрати своє авто, але з’ясувалося, що його вже немає, і йому повідомили, мовляв, автомобіль передали на потреби ЗСУ. Рівнянин звернувся до військових частин, але жодна з них його авто не отримувала. Натомість чоловік почав отримувати штрафи, що на його авто порушують ПДР то на Київщині, то на Одещині.

Вчитель разом із його адвокатами писали скарги та листи щодо цієї ситуації, але крайніх у зникненні легковика і досі не знайшли. У патрульній поліції ситуацію не коментують, бо, мовляв, триває слідство.

Що кажуть у прокуратурі

У Рівненській військовій адміністрації журналістам повідомили, що щодо вилученого автомобілю Рівненською ОВА погоджувався наказ командира військової частини “Про примусове відчуження транспортного засобу”.

Отже, згідно наказу від військової адміністрації, додає адвокат, автівку забрали з поліції та передали на військову частину. Однак в Міноборони чоловікові відповіли: там нічого не отримували.

Нині справу розслідує державне бюро розслідувань.

“Попередня кваліфікація правопорушення — перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень в умовах воєнного стану. Вчиняються необхідні слідчі дії направлені як на встановлення причетних до зникнення авто, так і його повернення на користь держави”, — каже речниця Хмельницького теруправління ДБР Катерина Герасімчук.

Іван Шанюк розповідає, що повернути своє авто, або компенсацію за нього він може лише подавши цивільний позов до суду, але немає сторони, до якої він має позиватися. Чоловік говорить, що автівка була мрією родини, її замовляли з-за кордону, відремонтували і встигли поїздити близько пів року. Він додає, що якби вона дійсно пішла на ЗСУ, то було б не так прикро як те, що хтось просто собі нажився чи збагатився.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Сумах прогриміли вибухи, місто частково знеструмлене через атаку росіян

У Сумах в ніч на 6 липня пролунали потужні вибухи. Місто перебувало під атакою російських терористів…

5 хв. ago

Мінус дві нафтобази: до одного з регіонів Росії знову завітали ударні безпілотники

До Росії вночі 6 липня знову завітали ударні безпілотники. На цей раз "вихопив" Краснодарський край, де…

9 хв. ago

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

7 години ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

7 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

7 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

7 години ago