Деякі категорії ухилянтів отримають “подарунок”: у кого не забиратимуть права водія

У Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки уже завершили розгляд законопроєкту про мобілізацію. Народні депутати можуть його почати розглядати у сесійній залі уже 10 квітня.

Згідно з одним із пунктів, особам, які ухиляються від мобілізації, можуть забирати водійське посвідчення. Про це йдеться у висновку Комітету, який опублікував нардеп Олексій Гончаренко.

Як забиратимуть права в ухилянтів

Згідно з висновком, для того, щоб обмежити особу, яка ухиляється від мобілізації, у праві керування ТЗ, потрібно пройти кілька етапів. Зокрема, начальник ТЦК повинен звернутись в поліцію, щоб цю людину затримати і привели до військкомату. Якщо у ТЦК отримують письмову відповідь від правоохоронців, що привід здійснити неможливо, то протягом 5 днів громадянину присилають “вимогу” рекомендованим листом. Військовозобов’язаний матиме 10 днів, щоб добровільно виконати вимоги. Якщо він їх не виконує, ТЦК йде до суду. Саме у судовому порядку будуть обмежувати ухилянта у праві керування ТЗ — за допомогою державної виконавчої служби.

У кого з ухилянтів не забиратимуть права

У висновку Комітету щодо заборони на керування транспортним засобом для ухилянтів є винятки. Зокрема, права не забиратимуть, якщо водіння є основним заробітком громадянина. Це стосується водіїв, у тому числі таксі. Вони мають бути працевлаштовані легально або бути ФОПом.

Також права не забиратимуть в осіб з інвалідністю та людей, які доглядають за особами з інвалідністю (1 та 2 група), чи дитиною з інвалідністю. Варто зазначити, що новий закон вступить в дію через місяць після того, як його приймуть. Проте кожен з цих пунктів може бути переглянутий у Раді.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

2 години ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

2 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

2 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

2 години ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

2 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

2 години ago