Московська церква задіяла нову зброю проти України

 Росія веде активну кампанію у США, звинувачуючи Україну у переслідуваннях на релігійному грунті

Росія потужно працює у Сполучених Штатах, розповідаючи, що в Україні «відбуваються релігійні гоніння». Про це розповіла голова фракції «Голос» Олександра Устінова в інтерв’ю «Главком».

Депутатка зазначила, що хоче ухвалення законопроєкту стосовно церкви в найближчі місяці.

«Насправді я хочу вірити, що законопроєкт про московських попів таки буде проголосований, тому що це є вимогою суспільства. Зараз ключове – правильно комунікувати його з нашими міжнародними партнерами. Бо я знаю, як зараз дуже потужно працює Росія, особливо в Сполучених Штатах, розповідаючи, що в нас релігійні гоніння», – розповіла голова «Голосу».

Устінова повідомила, що було декілька поїздок українських священників до Вашингтону з поясненнями, що в Україні немає гонінь.

«У нас взагалі унікальна країна, де президент – єврей, міністр оборони – мусульманин, в нас поруч стоять православні й католицькі храми, синагоги й хочуть будувати мечеті. Тому насправді треба більше доносити, що в нас країна не просто мультикультурна, а мультирелігійна, і в нас ніколи не було на цьому ґрунті жодних питань», – додала вона.

Причина такого стану речей, за слова нардепки, полягає в тому, що американці відкривають закон і читають про релігійні організації, хоча в ньому йдеться не про церкву, а про ФСБ. Устінова зазначила, що постійно наводить статистику, скільки московських попів вже зараз сидять за допомогу росіянам, скільки РФ розбомбила церков.

«До мене особисто декілька разів з Сенату зверталися з проханням роз’яснити цей законопроєкт, і я розумію, що це постійна рутинна робота, яку потрібно робити. Бо це питання будуть використовувати, особливо серед республіканців, які є більш релігійними, консервативними, їхній електорат частіше відвідує церкву», – розповіла депутатка.

Олександра Устінова підкреслила, що законопроєкт стосовно церкви треба обов’язково ухвалити, але при цьому необхідно пояснювати на міжнародній арені, що в документі йдеться взагалі не про церкву.

Нагадаємо, що Верховна Рада України 19 жовтня 2023 року у першому читанні ухвалила законопроєкт №8371 про заборону релігійних організацій, пов’язаних із Росією. Законопроєкт фактично забороняє діяльність УПЦ МП в Україні. Після ухвалення цього документу в першому читанні пів сотні нардепів на чолі з першим заступником голови фракції «Слуги народу» Андрієм Мотовиловцем звернулися до голови Верховної Ради Руслана Стефанчука із закликом направити його на експертизу до Венеційської комісії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ліміти на карткові перекази: ПриватБанк скасує обмеження для частини клієнтів

На деяких клієнтів ПриватБанку не буде поширюватись ліміт на перекази з картки на картку, встановлений…

6 хв. ago

“Вагітна онлайн”: модель OnlyFans вразила українців “історією кохання” (відео)

В українському сегменті Інтернету обговорюють історію, пов’язану з моделлю OnlyFans. Дівчина розповіла подробиці свого інтимного життя,…

12 хв. ago

Військовозобов’язаним готують нові штрафи: що зміниться найближчим часом

Юрист Роман Симутін прокоментував можливі штрафи для військовозобов'язаних, зазначивши, що хоча наразі ситуація не надто…

18 хв. ago

На Львівщині поліція розслідує загадкове вбивство подружжя у будинку

В одному з сіл у Шептицькому районі виявили мертвими подружжя. Зловмисник втік з місця події…

23 хв. ago

Повістки “Укрпоштою”: термін явки в ТЦК скоротили вдвічі

В Україні змінилися терміни явки резервістів та військовозобов'язаних до терцентрів комплектування та соцпідтримки (ТЦК) за…

33 хв. ago

Пенсія від Польщі та України на один рахунок: чи можна об’єднати стаж і отримати більше

Завдяки двосторонній угоді про соціальне забезпечення між Україною та Польщею, українські громадяни, які проживають у…

41 хв. ago