ТЦК знову штурмуватимуть черги: нові терміни явки створять колапс – адвокат

Впровадження нових термінів явки військовозобов’язаних може призвести до серйозних проблем у системі військового обліку та мобілізації, а також спровокувати колапс у судах. Про це в ефірі “Апостроф TV” заявив Ростислав Кравець, адвокат і голова адвокатського об’єднання “Кравець і Партнери”.

Він наголосив на важливості врахування підстав для відстрочки, що можуть мати військовозобов’язані, адже їх ігнорування викликає масові судові позови.

За словами адвоката, дуже велика кількість судових справ виникає через те, що військові комісаріати не враховують законні підстави для відстрочки. Часто люди, які мають право на відстрочку, намагаються мобілізувати, навіть якщо їхній стан здоров’я або інші фактори дають законні підстави для відтермінування служби. Це стає причиною масових позовів до суду, оскільки військовозобов’язані змушені відстоювати свої права.

ТЦК. Фото: скрін youtube

Кравець підкреслив, що якщо не врегулювати питання постійного продовження відстрочок та бронювання, то ситуація може призвести до колапсу не лише судової системи, а й системи військового обліку. Без належної організації військові комісаріати будуть перевантажені справами, а черги на виконання мобілізаційних обов’язків стануть неконтрольованими.

Адвокат також зазначив, що нові терміни явки військовозобов’язаних можуть створити додаткові труднощі для територіальних центрів комплектування. За його словами, у разі постійного виклику осіб, які мають відстрочку або бронювання, ситуація стане ще складнішою. “Це створить додаткові черги в ТЦК на декілька місяців уперед, і ТЦК не зможуть належним чином виконувати свої обов’язки”, – сказав Кравець.

Однією з головних проблем є необхідність регулярного підтвердження відстрочки. Адвокат наводить приклад, коли військовозобов’язаний має право на відстрочку через загибель близького родича. Він підкреслює абсурдність ситуації, коли така людина має кожні три місяці приходити і підтверджувати своє право на відстрочку, хоча обставини (як-от смерть родича) не змінюються.

Адвокат наголосив, що якщо не буде врегульовано питання продовження бронювання та відстрочок, то колапс стосуватиметься не лише судів, але й військової системи загалом.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

У пенсіонерів хочуть забрати гроші з пенсійних рахунків в Ощадбанку: законопроєкт

З банківських рахунків двох категорій пенсіонерів хочуть забирати невикористані пенсійні виплати. Таке нововведення пропонує запровадити Кабінет…

15 хв. ago

В Україні може статись державний переворот після укладання мирної угоди з РФ – Forbes

В Україні у випадку укладання мирної угоди з Росією може статися державний переворот. Його здіймуть українські військові,…

23 хв. ago

Клімат завдав нищівного удару планеті: Земля на порозі катастрофи. Звіт за 2024 рік

У щорічному звіті міжнародна коаліція вчених надала оновлену інформацію про те, як Земля бореться зі…

32 хв. ago

Жінка знайшла затонулий 129 років тому корабель: що вона побачила всередині (фото)

36-річна Рейчел Едманс з Толваддона (графство Камборн, Велика Британія) займалася дайвінгом й випадково знайшла уламки корабля "Ескуріал",…

41 хв. ago

В Україні по-новому пропонують виплачувати пенсії: що відомо

В Україні планують почати виплату пенсій через "Нову пошту" за допомогою системи NovaPay. Це нововведення дасть змогу…

49 хв. ago

Все змінилося: мобілізація за новими правилами – тиждень на явку і бронь за гроші

Правила мобілізації в Україні дещо змінилися. Це стосується термінів явки до територіальних центрів комплектування (ТЦК),…

52 хв. ago