ТЦК “розірве” чергами: штрафи, суди, відстрочка, мобілізація та неминучий призов

Ростислав Кравець, юрист та керівник юридичної фірми «Кравець і партнери», висловив стурбованість щодо нових термінів явки військовозобов’язаних на військову службу в Україні.

Він попередив, що ці зміни можуть призвести до серйозних проблем у системі військового обліку та мобілізації, що може призвести до навантаження як судів, так і ТЦК.

Кравець зазначив, що однією з основних проблем є нездатність військових комісаріатів враховувати законні підстави для відстрочення, такі як стан здоров’я чи особисті обставини, що призводить до масових судових розглядів.

Так, військовозобов’язаним часто доводиться звертатися до судів, щоб захистити свої права, оскільки військова влада часом ігнорує їхнє право на відстрочку.

ТЦК

Юрист підкреслив, що, якщо питання відстрочок та резервацій не буде остаточно вирішене, ситуація може перерости в хаос, торкнувшись як військової, так і судової системи.

Військові комісаріати й так перевантажені, а постійні призови осіб, які мають законні відстрочки, лише погіршать проблему. Кравець наголосив на абсурдності нинішньої системи, в якій люди повинні постійно підтверджувати відстрочки для ситуацій, які не змінюються, наприклад, смерть близького родича.

На його думку, без належних реформ вся система мобілізації може зіткнутися з крахом, з довгими чергами та нездатністю призовних пунктів ефективно справлятися зі своїми обов’язками. Це підкреслює терміновість усунення організаційних недоліків у процесі військового обліку.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

SpaceX Ілона Маска замовила труби для ракет у прифронтовому Нікополі

Американська аерокосмічна компанія SpaceX замовила спеціальні труби у українського виробника безшовних нержавіючих труб, нікопольської компанії…

10 хв. ago

“Піди помри за чотири тисячі”: герой України розповів про справжню мотивацію воювати

На фронті дуже не вистачає поповнення особового складу, але 18-річні масово не мають йти на війну.…

19 хв. ago

Путін одразу програє: Зеленський розкрив перший пункт Плану перемоги

Якщо Україна стане повноцінним членом НАТО, то це означатиме геополітичну поразку Росії. Саме цей крок дозволить…

27 хв. ago

Дівчина, яка виграла в лотерею, кинула хлопця, не захотівши ділитися грошима з його собакою

Жінка, яка виграла в лотерею $50 тисяч, кинула свого бойфренда після того, як той зажадав…

38 хв. ago

Рослини з’їхали з глузду: чому в Києві вдруге за рік зацвіли дерева

І 8 жовтня 2024-го, і продовж усього минулого тижня кияни фотографують чудові квіти, що вдруге…

45 хв. ago

Це дуже рідкісний привілей: як Єлизавета II допомогла Кейт Міддлтон влитися у королівську родину

Через два роки після смерті 96-річної Єлизавети II продовжують виринати цікаві деталі стосунків між королевою Британії та…

53 хв. ago