Мобілізація від 50 років: що готує ТЦК для українців “старшого віку”

В Україні запровадили нові зміни щодо мобілізації українців віком від 50 до 60 років. Тепер ці особи можуть бути призвані на службу лише за спеціальним мобілізаційним наказом.

Сергій Монукало, начальник сектору мобілізації та оборони Сумського обласного ТЦК та СП, поділився цією новиною в інтерв’ю “Главреду”.

Він пояснив, що процес мобілізації для цієї вікової групи є повністю прозорим. Хоча прямої заборони на мобілізацію військовозобов’язаних віком від 50 до 60 років немає, вони можуть бути покликані лише за письмовою згодою військових частин, і це, як правило, стосується частин з меншими спеціалізованими вимогами до їхнього особового складу.

Монукало каже, що ці особи не направляються до передових штурмових частин, а направляються до підрозділів забезпечення або Державної спеціальної транспортної служби.

TЦK

Він також наголосив, що військовозобов’язані цієї вікової групи мають спочатку пройти ВЛК для оцінки. Після цього офіцери з набору з відповідних підрозділів проводять співбесіди та оцінки у призовному центрі. На підставі цих оцінок українцям призначаються конкретні військові спеціальності та підрозділи.

“Після цього списки затверджуються Генеральним штабом, і в мобілізаційному розпорядженні вказуються конкретні прізвища, щоб людина розуміла, що вона нікуди в іншу частину чи на іншу спеціальність не поїде”, – сказав Монукало.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Усі, хто не оновив дані у ТЦК, отримали “поблажки”

Новий законопроект, зареєстрований у Верховній Раді, пропонує суттєве зниження штрафів для військовозобов'язаних, які не оновили…

8 хв. ago

Нетаньягу повідомив про ліквідацію наступника лідера “Хезболли” Насралли і “наступника його наступника»

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що ЦАХАЛ останнім часом не лише завдав значних втрат угрупованню "Хезболла",…

16 хв. ago

Експерт назвав міста, на які піде армія РФ після Вугледара

Після захоплення Вугледару Донецької області російські окупанти також можуть спробувати захопити Курахове й Велику Новосілку. Про це…

18 хв. ago

Дрони атакували Брянську область РФ: детонує склад боєприпасів у місті Карачев

Брянську області Росії в ніч на середу, 9 жовтня атакували дрони. Після ударів біля міста…

23 хв. ago

Росіяни вербують криміналітет у Європі, щоб посіяти хаос та нашкодити – The Telegraph

Російська військова розвідка має завдання створити хаос на британських та європейських вулицях, заявив генеральний директор Mі-5 Кен…

25 хв. ago

Екстремальна еволюція. Слони в Мозамбіку відмовилися від бивнів, щоб вижити (фото)

Еволюцію часто зображують, як тривалий і болісний процес, що вимагає поколінь крихітних змін, які накопичуються…

34 хв. ago