Кабмін поставив бронювання працівників на паузу

Уряд 8 жовтня ухвалив протокольне рішення, яким частково зупинив дію критеріїв для бронювання до 15 листопада 2024 року. Відповідний витяг з протоколу опублікувало The Page. Так, можливість надалі визначати критичні підприємства та громадські організації поки залишиться у міністерств, але буди зупинене для інших суб’єктів. Судячи з витягу, пропозицію вніс перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

Відповідно до документу, до 15 листопада зупинено дію норм Критеріїв та порядку, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення, а також критично важливими для забезпечення потреб ЗСУ, затверджених постановою Кабміну №76 у частині повноважень центральних органів виконавчої влади (крім міністерств), інших державних органів, обласних, Київської міської держадміністрацій (військових адміністрацій) визначати підприємства, установи, організації критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Судячи з витягу, усім цим суб’єктам – крім міністерств – до врегулювання зазначених питань бронювання військовозобов’язаних доручено утриматися від прийняття рішень про визнання підприємств, установ, організацій критично важливими. Крім того, рішення передбачає анулювання військовозобов’язаним відстрочок від призову у разі виявлення фактів необґрунтованого бронювання.

Також Мінекономіки разом з Міноборони доручається підготувати та внести на чергове засідання Уряду проект рішення Кабміну, в якому буде передбачено порядок перевірки обгрунтованості прийнятих центральними органами виконавчої влади, іншими державними органами, обласними, Київською міською держадміністраціями (військовими адміністраціям) рішень про визначення підприємств, установ та організацій критично важливими, а також перегляду таких рішень. Крім того, обласним адміністраціями та КМДА доручено включити до комісій з визначення критично важливих підприємств керівників обласних ТЦК чи їх заступників, а також до 15 листопада за участі ТЦК провести аудит прийнятих рішень.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Військовозобов’язаних попередили: що треба зробити до 9 листопада

Термін відстрочки від мобілізації діє до 9 листопада, як подовжити — пояснили в Дніпропетровському ТЦК.…

8 хв. ago

Українців почнуть викликати до суду: обиратимуть наосліп, за неявку – непосильні штрафи

В Україні планується цікавий проект: збираються вводити суд присяжних за іноземним зразком. Це означає, що…

16 хв. ago

Моторошна знахідка: рибалка зловив акулу та не очікував побачити те, що було у її череві

Рибалка в Індонезії помітив акулу, яка дивно поводилась. Чоловік припустив, що вона могла з’їсти пластик,…

25 хв. ago

Коштує тисячі доларів: чоловік натрапив на дорогоцінний камінь, захований у багнюці (відео)

Патрік Гундерсен, який захоплюється пошуком незвичайних каменів, прочісував австралійську глухомань і виявив унікальний кристал, захований…

34 хв. ago

Найтовстішого ведмедя знайшли в США: скільки він важить (фото)

У Сполучених Штатах Америки визначилися із найтовстішим ведмедем у світі. Йдеться про ведмедицю Грейзер, яка проживає у…

42 хв. ago

У Білорусі вперше за півтора роки приземлився носій Кинджалів МіГ-31К

Російський винищувач МіГ-31К  9 жовтня здійснив посадку на одному з аеродромів Білорусі. Цей літак є носієм…

49 хв. ago