Часу дали зовсім мало: ТЦК скоротив терміни явки за повісткою

В Україні триває дія воєнного стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Кабінет міністрів України запроваджує нове правило щодо мобілізаційних розпорядків. Уряд скоротив термін явки до ТЦК за повісткою з 14 днів до 7 днів із населеного пункту, який є адміністративним центром області.

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу з мобілізації на особливий період.

Про це йдеться в ухвалі від 1 жовтня 2024 р. № 1134.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Раніше діяла норма, за якою день явки на виклик резервіста або військовозобов’язаного визначався не раніше 14 днів з дня направлення повістки.

Уряд встановив, що прибути до ТЦК за повісткою з населеного пункту, який є адміністративним центром області, потрібно протягом семи діб, а з інших населених пунктів – протягом десяти діб.

Повістки “Укрпошти”, скріншот: YouTube

Тепер командири військових частин можуть набирати особовий склад без ТЦК. Так, надається право командиру військової частини надавати направлення військовозобов’язаним для проходження ВВК, щоб визначити їхню ступінь придатності до військової служби.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Передбачено для Генерального штабу Збройних сил України повноваження визначати перелік військових частин, командирами яких здійснюється заклик резервістів (крім резервістів, які уклали контракт на проходження служби у військовому резерві) та військовозобов’язаних з мобілізації.

Як відомо, у жовтні цього року у додатку Міноборони “Резерв+” стане доступний сервіс рекрутингу. З цим оновленням з’являться актуальні вакансії у військових частинах ЗСУ, що дозволить користувачам програми швидше знаходити місце своєї майбутньої служби.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

А ще Міністерство оборони України пропонує виключити із законодавства комісії з питань постановки на військовий облік призовників. Відповідний законопроект Уряду 12076 зареєстровано у Верховній Раді.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Кожна ракета РФ, що летить по Україні, може нести ядерний заряд, – експерт

Росія постійно шантажує Україну застосуванням тактичної ядерної зброї. І фактично нести ядерний заряд можуть усі ракети,…

5 хв. ago

В Україну йде тепла суха осінь: синоптики уточнили прогноз погоди на середу, 9 жовтня

В Україні в середу, 9 жовтня, очікується невелика хмарність без опадів. Загалом погода, як на другий місяць…

14 хв. ago

“Повна ж@па”. Відставний генерал Кривоніс оцінив ситуацію на фронті для українських військ

Колишній заступник секретаря РНБО, екс-генерал Сергій Кривоніс охарактеризував ситуацію на фронті для ЗСУ як "повна…

22 хв. ago

З пенсії тепер будуть “здирати” податки: кого торкнеться у перше чергу

Українцям, які отримують пенсійні виплати, важливо знати податкові зобов'язання, які можуть застосовуватися до пенсійного доходу.…

32 хв. ago

NASA відправляє найбільший зонд для пошуку інопланетян біля Юпітера: чому туди

Найближчими днями в космос вирушить довгоочікувана місія NASA Europa Clipper, щоб вивчити супутник Юпітера Європу…

41 хв. ago

Для любителів шоколаду: “Мастер Шеф” Хіменес-Браво дав рецепт ідеального десерту

Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати смачну українську альтернативу трендовій дубайській шоколадці. Замість…

50 хв. ago