6 пільг для пенсіонерів, про які мало хто знає: що ви проґавили

В Україні діють пільги для пенсіонерів, про які мало відомо. Люди похилого віку можуть навіть не знати про ці знижки. Дізнайтеся, на які бонуси, крім доплати до пенсії, можуть претендувати українці похилого віку.

Які пільги надаються пенсіонерам у 2024 році

Деякі послуги для українських пенсіонерів є повністю безкоштовними або надаються з великою знижкою. Ось які пільги можуть отримати літні люди:

  1. Безкоштовний проїзд у транспорті. Пенсіонери можуть не платити за проїзд у громадському транспорті (крім маршруток), а також у приміських поїздах. При собі потрібно мати пенсійне посвідчення.
  2. Скасування сплати земельного податку. Згідно зі статтею 281.1. Податкового кодексу України, пенсіонери за віком звільнені від сплати земельного податку.
  3. Безкоштовна комуналка. Пільги пенсіонерам з оплати комуналки можуть становити 100%. Про це говорить постанова КМУ №389. Люди похилого віку звільняються від плати за ЖКП, паливо і газ, якщо проживають у сільській місцевості та до виходу на пенсію працювали вчителями, бібліотекарями, медиками або працівниками культури. Оформити таку допомогу можна у відділенні Пенсійного фонду.
  4. Субсидії для пенсіонерів. Пільги пенсіонерам з оплати комуналки оформляють у соціальній службі. Подати документи на субсидію можна особисто у відділенні Пенсійного фонду.
  5. Безкоштовна юридична допомога. Усі літні люди можуть отримати безоплатну первинну юридичну допомогу. А також вторинну (наприклад, супровід під час звернення до суду), за умови, якщо пенсія становить менше ніж 4722 гривні або менше ніж 6056 гривень в осіб з інвалідністю. Щоб отримати безоплатну правову допомогу, зверніться до найближчого бюро правової допомоги або зателефонуйте за номером 0800 213 103.
  6. Безкоштовна парковка. Мало хто з літніх людей знає, що може паркувати автомобіль на платних парковках безкоштовно. Про це говорить Постанова КМУ №585 (Пункт 4).
Ткаченко Валентина

Recent Posts

Українцям можуть скасувати пенсії: хто потрапляє до зони ризику

Уряд України вніс зміни до порядку виплати пенсій пенсіонерам, які проживають за кордоном, приділяючи особливу…

9 хв. ago

Усі, хто не оновив дані у ТЦК, отримали “поблажки”

Новий законопроект, зареєстрований у Верховній Раді, пропонує суттєве зниження штрафів для військовозобов'язаних, які не оновили…

18 хв. ago

Нетаньягу повідомив про ліквідацію наступника лідера “Хезболли” Насралли і “наступника його наступника»

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що ЦАХАЛ останнім часом не лише завдав значних втрат угрупованню "Хезболла",…

26 хв. ago

Експерт назвав міста, на які піде армія РФ після Вугледара

Після захоплення Вугледару Донецької області російські окупанти також можуть спробувати захопити Курахове й Велику Новосілку. Про це…

28 хв. ago

Дрони атакували Брянську область РФ: детонує склад боєприпасів у місті Карачев

Брянську області Росії в ніч на середу, 9 жовтня атакували дрони. Після ударів біля міста…

33 хв. ago

Росіяни вербують криміналітет у Європі, щоб посіяти хаос та нашкодити – The Telegraph

Російська військова розвідка має завдання створити хаос на британських та європейських вулицях, заявив генеральний директор Mі-5 Кен…

35 хв. ago