Жодної спадщини та покупок: в Україні зібралися ускладнити життя боржникам по комуналці

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з високим рівнем відповідальності ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є дуже важлива інформація. Багато постачальників комунальних послуг уже втомилися скаржитися, що сотні тисяч українських сімей перестали платити за ЖКП.

За інформацією прямо з українського парламенту, такі борги просто переростуть згодом у низку обмежень. Зокрема, в українців, які мають борги за житлово-комунальні послуги, виникнуть проблеми з продажем квартир або передачею їх у спадок.

На цьому наголосив народний депутат України, перший заступник голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко в ефірі одного з українських телеканалів.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Нардеп наголосив, що незважаючи на мораторій на підвищення тарифів, багато жителів Києва не платять за воду. І це при тому, що тариф на водовідведення залишається на рівні 37 гривень на місяць, тоді як, наприклад, мешканці Умані вже сплачують 120 гривень.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

За словами Кучеренка, держава має зайнятися вирішенням цього питання та посилити законодавство. Наприклад, у разі не погашення боргів вони висітимуть обтяженням на квартирі. У цьому випадку квартиру не можна буде продати або передати у спадок. Нардеп наголосив, що це чесне вирішення питання.

Коломієць Надія

Recent Posts

Рекордна кількість росіян виступила за завершення війни, — росЗМІ

Рекордна кількість росіян виступила за завершення війни без досягнення цілей, які поставив глава Кремля Володимир…

2 хв. ago

Магнітні бурі: прогноз на вихідні, 21-22 вересня

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 21-22 вересня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та…

6 хв. ago

Сікорський виправдався за свою неоднозначну заяву про передавання Криму

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його пропозиція віддати Крим під мандат ООН для проведення…

9 хв. ago

У Тверській області РФ знову вибухи: детонують снаряди на складі ГРАУ в Октябрьському

У селищі Октябрьське у Тверській області РФ ударні безпілотники атакували 23-й військовий арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства…

15 хв. ago

У Севастополі пролунали гучні вибухи – очевидці

У ніч проти 21 вересня 2024 року у тимчасово окупованому Севастополі пролунала низка вибухів. Про…

35 хв. ago

Безпілотники вдарили по складу боєприпасів у Краснодарському краї Росії (відео)

У Тихорецькому районі Краснодарського краю було зафіксовано атаку двох дронів. Місцеві жителі кажуть, що удару…

38 хв. ago