Від 3 до 10 тисяч гривень: грошову допомогу готують українцям

В Україні розпочинається реєстрація на нову багатоцільову грошову допомогу від Норвезької ради у справах біженців (NRC). Подати заявку на отримання виплат можна буде з 9 по 18 вересня.

Програма спрямована на підтримку вразливих категорій населення, включаючи людей, які проживають у зонах бойових дій, постраждали від війни, а також внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути свої домівки через конфлікт.

Жінка, яка кладе гроші в гаманець

Важливо, щоб домогосподарства, які подають заявки, фізично перебували на території України. Розмір грошової допомоги становить 3,6 тисяч гривень на одну особу в місяць, і виплати будуть здійснюватися протягом трьох місяців. Загальна сума допомоги на одну людину складе 10,8 тисяч гривень.

Для подання заявки необхідно буде вказати особисті дані, зокрема ідентифікаційний код, а також увімкнути GPS на своєму пристрої, щоб підтвердити місце перебування.

Виплати ВПО, фото: Facebook

Процес виплат передбачає передачу банківських даних громадян, які будуть отримувати допомогу, фінансовим установам, таким як Raiffeisen Bank, RedRose або Moneygram, для проведення грошових переказів.

Реєстрація на отримання допомоги доступна за вказаним NRC посиланням, і триватиме вона протягом 10 днів до 18 вересня включно. Проте, варто пам’ятати, що подача заявки не гарантує автоматичне отримання грошової допомоги.

Гроші / фото: tr.tax.gov.ua

NRC ретельно перевіряє заявки, щоб підтримати найбільш вразливі категорії населення. Навіть якщо ви раніше отримували допомогу від NRC чи іншої організації, ваша заявка може бути відхилена залежно від вашої поточної ситуації.

Таким чином, громадяни мають можливість отримати фінансову підтримку, однак необхідно дотримуватись встановлених умов та враховувати, що кількість місць обмежена і рішення про надання допомоги прийматиметься на підставі перевірки відповідності критеріям програми.

Коломієць Надія

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago