Від 3 до 10 тисяч гривень: грошову допомогу готують українцям

В Україні розпочинається реєстрація на нову багатоцільову грошову допомогу від Норвезької ради у справах біженців (NRC). Подати заявку на отримання виплат можна буде з 9 по 18 вересня.

Програма спрямована на підтримку вразливих категорій населення, включаючи людей, які проживають у зонах бойових дій, постраждали від війни, а також внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути свої домівки через конфлікт.

Жінка, яка кладе гроші в гаманець

Важливо, щоб домогосподарства, які подають заявки, фізично перебували на території України. Розмір грошової допомоги становить 3,6 тисяч гривень на одну особу в місяць, і виплати будуть здійснюватися протягом трьох місяців. Загальна сума допомоги на одну людину складе 10,8 тисяч гривень.

Для подання заявки необхідно буде вказати особисті дані, зокрема ідентифікаційний код, а також увімкнути GPS на своєму пристрої, щоб підтвердити місце перебування.

Виплати ВПО, фото: Facebook

Процес виплат передбачає передачу банківських даних громадян, які будуть отримувати допомогу, фінансовим установам, таким як Raiffeisen Bank, RedRose або Moneygram, для проведення грошових переказів.

Реєстрація на отримання допомоги доступна за вказаним NRC посиланням, і триватиме вона протягом 10 днів до 18 вересня включно. Проте, варто пам’ятати, що подача заявки не гарантує автоматичне отримання грошової допомоги.

Гроші / фото: tr.tax.gov.ua

NRC ретельно перевіряє заявки, щоб підтримати найбільш вразливі категорії населення. Навіть якщо ви раніше отримували допомогу від NRC чи іншої організації, ваша заявка може бути відхилена залежно від вашої поточної ситуації.

Таким чином, громадяни мають можливість отримати фінансову підтримку, однак необхідно дотримуватись встановлених умов та враховувати, що кількість місць обмежена і рішення про надання допомоги прийматиметься на підставі перевірки відповідності критеріям програми.

Коломієць Надія

Recent Posts

Тане на очах: Валерій Залужний дуже схуд і показав, який вигляд має зараз (фото)

В минулому головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний не перестає…

59 секунд ago

Найкорисніший овоч у світі: цей недорогий продукт містить найцінніші речовини для організму

Центр контролю та профілактики захворювань (CDC) Департаменту охорони здоров’я та соціального забезпечення США визначив найкорисніший…

2 хв. ago

Нардеп Дмитрук розповів, як тікав з України “з портфельчиком”, бо боявся, що його ліквідують

Оголошений в розшук нардеп-втікач Артем Дмитрук розповів на каналі одеського юриста Тараса Никифорчука, як йому…

3 хв. ago

Сонячна енергія “під землею”: енергетики зробили найбільше відкриття в історії

Національна лабораторія Айдахо та Національна лабораторія відновлюваної енергії (США) мають намір запустити в штаті Айдахо…

5 хв. ago

Перший “мінус” в Україні може бути вже цього тижня, – синоптикиня Діденко

Найближчими днями в Україні збережеться тепла погода, однак у горах температура вже знижуватиметься до "нуля" та…

6 хв. ago

Кабмін пропонує почати розпродаж державних університетів та їх майна

Кабінет Міністрів пропонує можливість приватизації державних університетів і їхнього майна. Ці зміни закладені в законопроєкті…

7 хв. ago