Від 3 до 10 тисяч гривень: грошову допомогу готують українцям

В Україні розпочинається реєстрація на нову багатоцільову грошову допомогу від Норвезької ради у справах біженців (NRC). Подати заявку на отримання виплат можна буде з 9 по 18 вересня.

Програма спрямована на підтримку вразливих категорій населення, включаючи людей, які проживають у зонах бойових дій, постраждали від війни, а також внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути свої домівки через конфлікт.

Жінка, яка кладе гроші в гаманець

Важливо, щоб домогосподарства, які подають заявки, фізично перебували на території України. Розмір грошової допомоги становить 3,6 тисяч гривень на одну особу в місяць, і виплати будуть здійснюватися протягом трьох місяців. Загальна сума допомоги на одну людину складе 10,8 тисяч гривень.

Для подання заявки необхідно буде вказати особисті дані, зокрема ідентифікаційний код, а також увімкнути GPS на своєму пристрої, щоб підтвердити місце перебування.

Виплати ВПО, фото: Facebook

Процес виплат передбачає передачу банківських даних громадян, які будуть отримувати допомогу, фінансовим установам, таким як Raiffeisen Bank, RedRose або Moneygram, для проведення грошових переказів.

Реєстрація на отримання допомоги доступна за вказаним NRC посиланням, і триватиме вона протягом 10 днів до 18 вересня включно. Проте, варто пам’ятати, що подача заявки не гарантує автоматичне отримання грошової допомоги.

Гроші / фото: tr.tax.gov.ua

NRC ретельно перевіряє заявки, щоб підтримати найбільш вразливі категорії населення. Навіть якщо ви раніше отримували допомогу від NRC чи іншої організації, ваша заявка може бути відхилена залежно від вашої поточної ситуації.

Таким чином, громадяни мають можливість отримати фінансову підтримку, однак необхідно дотримуватись встановлених умов та враховувати, що кількість місць обмежена і рішення про надання допомоги прийматиметься на підставі перевірки відповідності критеріям програми.

Коломієць Надія

Recent Posts

10 000 років тому мамонти вимерли через сильну алергію: щось закупорило їхні хоботи

Наступного разу, коли будете чхати й свербіти від нападу сінної лихоманки, також відомої як сезонний…

4 хв. ago

Чоловік оплачував чужу комуналку протягом 18 років (фото)

Кен Вілсон зі штату Каліфорнія (США) помітив, що з його оплатою за комунальні послуги щось…

16 хв. ago

Кейт Міддлтон переконала принца Вільяма піти на примирення з Гаррі

Кейт Міддлтон переконала чоловіка принца Вільяма привітати принца Гаррі з днем народження. Про це пише Express. Публічне…

25 хв. ago

“Попереду нова глава в історії людства”: розвідник із США зробив заяву про прибульців

Високопоставлений співробітник американської розвідки Джей Стреттон пообіцяв у своїх сенсаційних мемуарах розкрити всю правду про існування…

37 хв. ago

Як мешканцям багатоповерхівок пережити зиму без світла: поради експертів

Мешканцям багатоквартирних будинків варто подбати про автономне живлення насосної групи, яке забезпечить подачу тепла і…

46 хв. ago

Зсув ґрунту спричинив 200-метрове цунамі, яке 9 днів розхитувало Землю: його чули вчені на всій планеті

У вересні 2023 року вчені виявили таємничий сейсмічний сигнал, який тривав дев’ять днів поспіль. Міжнародна команда експертів…

57 хв. ago