Сховав у стіні півмільйона доларів: начальник Бучанського ТЦК отримав нову підозру

СБУ оголосила керівнику Бучанського районного ТЦК та СП нову підозру – у незаконному збагаченні. Це сталося одразу після внесення посадовцем застави за попередньою підозрою.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

Як заявили у Службі безпеки, вони викрили нові докази корупційної діяльності керівника Бучанського ТЦК. У спецслужбі нагадали, що у серпні 2024 року начальник військкомату був затриманий за підозрою в організації схем для ухилянтів.

За матеріалами справи, посадовець разом із двома спільниками пропонував військовозобов’язаним уникнути призову на підставі фіктивних висновків ВЛК про “погане здоров’я”.

Під час обшуків вдома та в автомобілях фігурантів було знайдено понад 1,2 млн дол. Майже половину цієї суми виявили у спеціально облаштованих схованках під підлогою та за обшивкою стін вдома у посадовця Бучанського ТЦК.

Після затримання військкома суд вирішив відпустити його під заставу в 1 млн грн. Але одразу після внесення відповідної суми застави слідчі СБУ повідомили начальнику ТЦК про нову підозру, що не дозволило йому вийти на волю.

“Цього разу, за матеріалами військової контррозвідки СБУ, злочинні дії зловмисника кваліфіковано за ст. 368-5 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення). Наразі йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 18 млн грн”, – йдеться в заяві СБУ.

Триває розслідування. Начальнику ТЦК загрожує до 10 років ув’язнення.

Коломієць Надія

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

1 годину ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

1 годину ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

1 годину ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago