“Бісить негатив щодо ТЦК”: військовий зізнався, як йому працюється у військкоматі 7 днів на тиждень

Юрій Брель після поранення на фронті працює в ТЦК 7 днів на тиждень, не маючи змоги звільнитися із ЗСУ за власним бажанням, оскільки йому не оформляють інвалідність. У зв’язку з цим він завжди може зіткнутися з критикою з боку простих українців через роботу в ТЦК.

В інтерв’ю Hromadske українець розповів про пристрасть до спорту і про те, як був змушений забути про хобі на певний час у 2014 році, коли добровольцем поїхав на фронт. Згодом він повернувся до рідного Червонограда, де організовував військові тренування, але після початку повномасштабної війни знову вирушив на фронт, де й отримав поранення.

Під час одного з обстрілів, він, спускаючись у бліндаж, зачепився ногою і досі не може її відновити. Як розповів Юрій, після поранення його перевели працювати в ТЦК, діловодом із робочим графіком – сім днів на тиждень без вихідних.

“Якщо є здоров’я, то життя триває, а без здоров’я – кому ти потрібен. Мені потрібен час, щоб займатися спортом і відновленням. Але я не можу сказати в ТЦК: все, я сьогодні не прийду працювати, тому що пішов займатися”, – заявив Юрій.

Ті обов’язки, які на нього поклали, йому не подобаються. Він не готовий сидіти цілий день у кабінеті та вести електронний облік даних, приймати та надсилати листи. Юрій, за його словами, звик до активного способу життя. Його дружина, своєю чергою, радіє, що чоловіка перевели в рідне місто, де він має змогу ночувати вдома.

“У казармах немає умов для людей із травмами. Йому там було важко”, – зазначила вона.

Але також жінка зазначила, що через роботу в ТЦК люди швидко змінюють думку про людину, зокрема, про її чоловіка.

“Мене ухильники не бісять. Якщо боїшся – нехай буде, але мовчи. Мене бісить весь цей негатив щодо ТЦК у соцмережах, що вони такі-сякі, людей забирають, або коли кажуть, що хай військові з ТЦК самі йдуть на фронт. Я вже відповідала в коментарях: віддайте моєму чоловікові здорову ногу – і він піде воювати”, – заявляє Тетяна.

Коломієць Надія

Recent Posts

Стало відомо, де в Україні найдорожча оренда житла

У серпні 2024 року середня вартість місячної оренди однокімнатної квартири становила 6 962 гривень. В порівнянні з…

7 хв. ago

Під Києвом рибалки виловили щуку-вегана із зеленим забарвленням м’яса

З огляду на страшні історії навколо забрудненої плями, що рухається Десною до Києва, люди обережні…

18 хв. ago

10 000 років тому мамонти вимерли через сильну алергію: щось закупорило їхні хоботи

Наступного разу, коли будете чхати й свербіти від нападу сінної лихоманки, також відомої як сезонний…

27 хв. ago

Чоловік оплачував чужу комуналку протягом 18 років (фото)

Кен Вілсон зі штату Каліфорнія (США) помітив, що з його оплатою за комунальні послуги щось…

39 хв. ago

Кейт Міддлтон переконала принца Вільяма піти на примирення з Гаррі

Кейт Міддлтон переконала чоловіка принца Вільяма привітати принца Гаррі з днем народження. Про це пише Express. Публічне…

48 хв. ago

“Попереду нова глава в історії людства”: розвідник із США зробив заяву про прибульців

Високопоставлений співробітник американської розвідки Джей Стреттон пообіцяв у своїх сенсаційних мемуарах розкрити всю правду про існування…

1 годину ago