У Запоріжжі благодійний фонд допомагав уклоністам тікати за кордон, видаючи їх за опікунів інвалідів

У Запоріжжі благодійна організація організувала незаконну схему, що давала змогу чоловікам призовного віку ухилитися від мобілізації. За певну плату, що варіюється від 10 до 15 тисяч доларів США, організація оформляла для них підроблені документи, згідно з якими вони нібито супроводжували інвалідів, які потребують лікування в країнах Євросоюзу. Завдяки цим фальшивим паперам, ухильники безперешкодно перетинали український кордон.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області. Правоохоронні органи встановили, що голова благодійного фонду та його спільник займалися злочинною діяльністю, пов’язаною з незаконним переправленням через кордон військовозобов’язаних чоловіків. Для цього вони використовували підставні документи про опікунство над інвалідом, оформлені за сприяння фонду.

Завдяки підробленим документам, військовозобов’язані особи без будь-яких перешкод залишали територію України. Ціна цієї послуги “благодійників” сягала від $10 до 15 тис. США.

Одного з підозрюваних було затримано під час отримання першої частини обумовленої оплати в сумі $5 тис. США. Решту грошей військовозобов’язаний мав заплатити після проходження митного контролю. Обом фігурантам оголошено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч.2 ст.28 КК України, ч.3 ст.369-2 КК України).

Ольга Степанова

Recent Posts

Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка

У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися одразу три землетруси. Жителі відчули поштовхи, у…

8 хв. ago

У Тернополі чоловіки співали на вулиці російський шансон – “концерт” закінчився у ТЦК

У центрі Тернополя кілька п'яних чоловіків співали російський шансон. "Концерт" відбувався на Театральній площі недалеко…

17 хв. ago

“Вічна” ядерна батарея виявилася у 8000 разів ефективнішою за аналоги: як вона влаштована

Батарея, розроблена вченими з китайського університету Сучжоу, використовує енергію радіоактивного розпаду — процесу, який відбувається…

25 хв. ago

Столтенберг назвав єдину умову, за якої війна може закінчитися

Чим сильнішою та тривалішою буде підтримка України, тим швидше може завершитися війна, розв'язана Росією. За…

30 хв. ago

WSJ: Путін зазнав чергової невдачі

В умовах економічної кризи, спричиненої вторгненням в Україну, Росія спробувала відмовитися від торгівлі із Заходом…

45 хв. ago

Антитренд цього сезону: ці речі треба викинути зі свого гардеробу

Так, усім відомо, що мода циклічна. Однак є такий одяг, який уже давно поза межами…

48 хв. ago