Суд зобов’язав ТЦК повторно розглянути заяву чоловіка про відстрочку: у чому причина

Суд змусив ТЦК повторно розглянути заяву про надання відстрочки чоловікові, який виховує дитину з інвалідністю. Про це пише Судово-юридична газета.

Повідомляється, що чоловік звернувся до суду з позовом до ТЦК, у якому просив визнати протиправною бездіяльність військовослужбовців, які не надали йому відстрочку як військовозобов’язаному, що виховує дитину з інвалідністю.

У матеріалі йдеться, що рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду в задоволенні було відмовлено. Цей суд встановив, що до заяви було надано копію паспорта та ідентифікаційного коду, копію свідоцтва про отримання державної допомоги на дітей з інвалідністю віком до 18 років, висновок ЛКК, копію свідоцтва про шлюб, свідоцтво про народження сина.

Щоправда, як повідомляється, позивачу було відмовлено в наданні відстрочки через відсутність копії військово-облікового документа та копії медичного висновку дитини з інвалідністю. Хмельницький окружний адміністративний суд дійшов висновку про необґрунтованість позовних вимог та відсутність правових підстав їх задоволення.

Тоді, за словами журналістів, чоловік звернувся до апеляційного суду. Уже там заявили, що в ТЦК не підтвердили, що позивач ухилявся від постановки на військовий облік.

При цьому, як пише видання, позивач зазначив, що його військовий квиток вилучено представниками РТЦК і додано до папки з особовою справою без пояснень. У ТЦК на вимогу апеляційного суду підтвердили, що чоловік дійсно перебував на військовому обліку, але на військову службу за призовом під час мобілізації не призивався.

Зазначається, що в апеляційному суді також заявили, що Положення щодо медичного висновку дитини з інвалідністю, затверджене постановою Кабміну, і на яке посилалися ТЦК та суд першої інстанції, не є нормативно-правовим актом. Воно не визначає перелік документів, що підтверджують статус людини з інвалідністю.

Ольга Степанова

Recent Posts

Під згорілим вщент Нотр-Дамом знайшли свинцевий саркофаг: його відкрили і оторопіли

Під культовим собором Нотр-Дам-де-Парі в Парижі після масштабної пожежі знайшли два саркофаги. В одному з них містилося тіло…

3 хв. ago

Росіяни стали активніше здавати секс-іграшки як заставу під кредити

Росіяни найчастіше з рухомого майна віддають у заставу для кредитів автомобілі, але серед забезпечення трапляються…

11 хв. ago

Заплатять за повернення додому: де можна отримати 34 тисячі доларів за спаковані валізи

Українські біженці, які знайшли притулок у Швеції, можуть отримати суттєву грошову допомогу за повернення на…

18 хв. ago

Нові стрижки для короткого волосся на 2025 рік: у трендах залишаються текстура й об’єм

Восени 2024 короткі стрижки знову в трендах і будуть актуальними наступного 2025 року. Такі зачіски…

27 хв. ago

Відправили не 6000: в “Укрпошті” висловилися щодо розсилки повісток з е-підписами ТЦК

В "Укрпошті" підтвердили, що розіслали першу партію тестових повісток з електронними підписами начальників Територіальних центрів комплектування (ТЦК),…

36 хв. ago

Турки шоковані цінами на відпустку в своїй країні

Більшість громадян Туреччини більше не можуть дозволити відпустку у своїй країні бодай раз на рік.…

44 хв. ago