Готуйте гаманці: коли ТЦК почнуть масово карати штрафами за неоновлення даних

Територіальні центри комплектування почнуть розсилати штрафи військовозобов’язаним наприкінці вересня за порушення законодавства про військовий облік. Штрафи можуть бути надіслані тим, хто не дотримався вимог щодо актуалізації даних.

Про це заявив народний депутат Олександр Федієнко в ефірі «Еспресо».

«Зараз ніхто штрафи не буде відправляти додому. Штрафи почнуть надходити наприкінці вересня. Зокрема, йдеться про штрафи, які будуть надходити військовозобовʼязаним після того, як ТЦК перевірять відповідну базу «Оберіг», – розповів він.

Нардеп наголосив, що документ з додатка «Резерв+» прирівнюється до оригіналу військово-облікових документів.

«Зараз штрафи накладають на тих військовозобов’язаних, які безпосередньо приходять до центру комплектування. Інша справа, коли громадянин приходив до ТЦК й стояв на обліку, оновив свої дані, але, на жаль, не мав при собі оригіналу військово-облікового документа. Якщо ТЦК виписує йому штраф, то варто нагадати, що документ з додатка «Резерв+» прирівнюється до паперового документа і на нього можна посилатись, як на оригінал документа», – пояснив Федієнко.

Нагадаємо, понад п’ять мільйонів військовозобов’язаних оновили свої військово-облікові дані. За словами речника Міноборони, оновити військово-облікові дані можна і надалі в ТЦК і в застосунку «Резерв+», проте тепер це не звільняє від штрафу, оскільки 60-денний термін для оновлення військово-облікових даних закінчився.

Зазначимо, станом на початок серпня в судовому реєстрі «Бабуся» виявлено щонайменше 34 справи, пов’язаних зі скасуванням штрафів від ТЦК, які були подані протягом трьох місяців після введення нових норм щодо порушень правил військового обліку. З них 30 справ завершилися на користь позивачів, і штрафи були скасовані. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

36 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

38 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

39 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

50 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

51 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

53 хв. ago