Усім з’явитися у ТЦК: чоловікам готують “репресії” – вже озвучено які

У Міноборони хочуть поставити всіх чоловіків на військовий облік, щоб знати, який людський ресурс є в країні та за її межами. Про це розповів начальник відділу зв’язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо. Інформацією ділиться Технофан.

Як повідомляється, за допомогою цифровізації військової справи чоловікам буде дуже важко уникнути військового обліку та переховуватись від ТЦК. Адже після 16 липня фактично всі державні послуги будуть закриті для того, хто ухиляється.

Завдяки системі Оберіг у ТЦК бачитимуть, де чоловік працює, його місце прописки тощо. Якщо він не оновить дані протягом відведених 60 днів, то його буде подано в розшук і оштрафовано на 17 – 25 тисяч гривень.

Багато чоловіків скаржаться на такі обмеження, але якщо всі виконуватимуть свої конституційні обов’язки, жодних санкцій не буде. Це нормальний процес, коли у воєнний час держава знає, де чоловік і може розраховувати на нього.

Також військовий додав, що ситуація на фронті нелегка, тому до кінця року до лав ЗСУ потрібно мобілізувати ще 110-120 тисяч солдатів.

Українцям треба зрозуміти, що такі заходи, як створення електронного реєстру, посилена мобілізація, зроблена не так. На нас напав ворог, який бажає нас знищити як націю, тому ми маємо протистояти йому та виграти цю війну, а без людського ресурсу це неможливо.

Тому всі чоловіки мають бути морально та психологічно готові, що рано чи пізно їх можуть мобілізувати до Збройних сил України.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мільйон доларів за свою людину на Львівській митниці: пасинку директора інституту судекспертиз повідомили про підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру Назару Шептицькому, пасинку провідного судового експерта Олександра Рувіна. Він…

3 хв. ago

Байден попросив не планувати йому заходи після 20:00, щоб більше спати

У відповідь на недавні невдачі в публічних виступах, президент США Джо Байден закликав губернаторів-демократів утриматися…

10 хв. ago

Друг Гіркіна: на фронті ліквідували ще одного відомого пропагандиста (фото)

Останнім часом все частіше з’являються цікаві новини про російських пропагандистів, яким тотально не щастить. Так, у…

22 хв. ago

Двометрова акула у США напала на людей

В американському штаті Техас акула напала на чотирьох відпочивальників. Як пише businessinsider, напади акул рідкісні, і в Техасі…

32 хв. ago

Суд встав на сторону військовозобов’язаного, який не оновив дані у ТЦК

Ленінський райсуд Миколаєва розглядав справу, в якій йшлося про штраф у розмірі 25 500 грн за…

43 хв. ago

Отримуватимуть $800: в ЦПД прокоментували інформацію про 5 бригад КНДР в Україні

Північна Корея — єдина країна, яка офіційно зголосилась на присутність своїх військ в Україні. Зараз…

52 хв. ago