Хімік Гліб Репіч, який нещодавно перевірив магазинний фарш на наявність сальмонели, зараз дослідив, чи є шкідливі мікроби у салатах з Новуса. Результатами дослідження він поділився зі своїми підписниками.
Про це пише Репіч в Instagram.
“Я знаю, що салати з Новуса мають попит і цей супермаркет вважається мажорним”. Тож я взяв для аналізу чотири салати: олів’є, оселедець під шубою, гостру закуску з плавленими сирками і салат оригінальний з копченою куркою”, – розповідає Репіч.
Усі зразки салатів хімік віддав у біолабораторію, щоб визначити, чи є у стравах шкідливі мікроби.
“Результати отримано, і у мене для вас невтішні новини. У трьох із чотирьох салатів – у гострій закусці, олів’є та шубі – виявлено бактерії групи кишкової палички. У гострій закусці знайшли Ranhella Aquatilis, в оселедці під шубою – Serra Liquefacins та Raoultella Terrigena, в олів’є – Raoultella Ornithinolytica та Serratia Liquefatiens. І тільки у салаті оригінальному бактерій кишкової палички не виявлено”, – говорить дослідник.
При цьому він додає, що в загальному мікробному числу олів’є перевищує норму мікробів в 100 разів, а оселедець під шубою – в 1000 разів.
“Це означає, що продукти використані для цих салатів, далеко не першої свіжості”, – пояснює Репіч.
На експеримент Репіча відреагувало багато українців, які залишили коментарі під його постом.
Що пишуть українці:
Одна з найпоширеніших ситуацій, з якою стикаються військовозобов’язані громадяни України, — скасування бронювання або відстрочки…
Українці невдовзі можуть зіткнутися зі зростанням цін на інтернет та зниженням якості обслуговування, особливо у…
Пенсіонерам і студентам можуть призначити доплати до виплат від держави. Якщо вони проживають, працюють або навчаються…
Перевірки лічильників — це ключова процедура, до якої кожен споживач має серйозно поставитися. Ігнорування цієї…
У Міністерстві закордонних справ РФ нова істерія. Цього разу спровокували її розмови про майбутнє Запорізької атомної…
Перед Великоднем багато господинь шукають нові оригінальні рецепти для святкового столу, а в останню хвилину…