Жодних заборон: як мобілізують чоловіків віком 50-60 років

В Україні тривають мобілізаційні процеси, відповідно до яких до українського війська призивають чоловіків віком від 25 до 60 років. Однак в мережі ширилася інформація, що застосовувати силову мобілізацію до чоловіків 50+ заборонили. До того ж командири військових частин відверто скаржаться, що чоловіки старшого віку не можуть виконувати деякі бойові завдання. Однак у ТЦК не мають ніяких окремих вказівок щодо мобілізації чоловіків 50+. Про це розповів начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Монукало, повідомляє портал Главред.

За його словами, процедура мобілізації військовозобовʼязаних віком 50+ наразі є абсолютно прозорою. “Заборони як такої немає – такі особи призиваються за письмовою згодою військових частин окремим мобілізаційним розпорядженням і до тих частин, які не потребують особливих вимог для військовозобовʼязаних. Тобто не до військово-штурмових військ, а до підрозділів забезпечення або до державної служби спеціального транспорту”, — уточнив представник ТЦК.

Щодо процесу мобілізації він уточнив, що військовозобов’язані старшого віку  проходять ВЛК для визначення стану придатності. З такими чоловіками працюють рекрутери з відповідних військових частин, спілкуються з ними в ТЦК. А вже за результатами співбесіди виписують відношення до військової частини та відповідну військову спеціальність. 

“Після цього списки затверджуються Генеральним штабом, і в мобілізаційному розпорядженні вказуються конкретні прізвища, аби людина розуміла, що вона нікуди до іншої частини чи на іншу спеціальність не поїде”, — зазначив Сергій Монукало.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

“Постійно нас чіпають”: Ин хоче, щоб КНДР якнайшвидше стала ядерною наддержавою

Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея не має наміру нападати на свого сусіда на…

5 хв. ago

Екстрасенс, яка колекціонує одержимих ляльок, зазнала нападу однієї з них (фото)

Ханна Роуз із Західного Йоркшира в Британії вирішила зробити своєю пристрастю життя турботу про ляльок. Однак…

14 хв. ago

Україна експортує більше електроенергії, ніж імпортує

У жовтні чистий експорт електроенергії став позитивним: Україна експортує електроенергії більше, ніж імпортує. Про це інформує Центр…

20 хв. ago

Стародавнє мистецтво: “жінка-павук” підкорила 108-метрову скелю без страховки (фото)

43-річна китаянка Луо Денпін, родом із Цзюнь Міао і Буей у провінції Гуйчжоу, відома як…

31 хв. ago

Без води та їжі: моряк 76 днів виживав на надувному човні посеред океану (відео)

Американський моряк Стів Каллахан, який вирушив у самостійну подорож з Канарських островів до Карибського басейну,…

40 хв. ago

У двох новітніх підводних човнах ВМС США класу Virginia виявлено дефекти: хто допустив брак

Нещодавно ВМС США висловили стурбованість щодо неякісних зварних швів на двох новітніх підводних човнах класу…

48 хв. ago