Комуналка за сусіда: українцям розповіли, як їм навішують чужі борги

Буває, що громадяни справно платять за комунальні послуги і не мають боргів, але рахунки приходять надто великі. Наприклад, за воду часто нараховується «небаланс», який береться невідомо звідки, розповідає видання «Стіна».

«Небалансом» називають різницю, яка передбачає показники лічильника будинку та вказаних мешканцями даних. Якщо всі квартири в будинку обладнані спеціальним лічильником, вказується частина небалансу, що припадає на кубічний метр води. А якщо є квартири, не обладнані лічильником, небаланс розподіляється на кількість тих, хто користувався послугою.

Тому, якщо у квартирі є лічильник, слід звернутися на підприємство, що надає послуги. Звернення має бути в письмовому вигляді з вимогою пояснення, у який спосіб нараховувався тариф. І чому, якщо є лічильник, небаланс розраховується і на вашу квартиру.

Також необхідно уточнити про принципи нарахування небалансу в будинку. Після пояснення ситуація має роз’яснитися, тариф може бути перерахований.

Якщо у громадянина є якісь пільги, наприклад, учасник бойових дій, то слід звернутися на підприємство, що надає послуги. Вони там мають пояснити систему нарахування пільг відповідно до статусу.

УБД може отримувати знижку на комунальні послуги до 75%. Також можна звернутися з цього питання до міської влади щодо надання пільг на користування електрикою, газом і водою.

Коломієць Надія

Recent Posts

Прийняв за сміття. Працівник музею в Нідерландах випадково викинув артоб’єкт

У скляному ліфті Художнього музею Ліссера, Нідерланди, було виставлено артоб'єкт художника Александра Лаве під назвою «Всі…

3 хв. ago

Українцям масово відмовляють у субсидіях: які можуть бути причини

У разі наявності заборгованості за комунальні послуги виплати субсидії будуть припинені. Однак їх можна відновити після погашення…

10 хв. ago

Чергова підніжка від США: Байден відмовився їхати в Німеччину на «Рамштайн»

Президент США Джо Байден відклав свій візит до Німеччини через ураган "Мілтон", який найближчим часом…

19 хв. ago

Жодних заборон: як мобілізують чоловіків віком 50-60 років

В Україні тривають мобілізаційні процеси, відповідно до яких до українського війська призивають чоловіків віком від…

26 хв. ago

Небезпечний вірус поширюється світом. Чи варто Україні чекати на зараження

З кінця вересня 2024 року, окрім вірусу Nipah, світові може загрожувати спалах не менш небезпечної інфекції.…

28 хв. ago

Нацбанк оштрафував український банк з власником з Китаю на 14 мільйонів гривень

Національний банк України у вересні 2024 року застосував заходи впливу до трьох банків та п’яти…

36 хв. ago