Тариф на електроенергію до кінця 2024 року: скільки в Україні коштуватиме кожна кіловат-година

До кінця 2024 року в Україні не переглядатимуть тариф на електроенергію. Ба більше, його не збираються міняти до 1 травня 2025 року. Таким чином, у вересні, а також в осінньо-зимовий період-2024/2025 за 1 кВт*год. потрібно буде платити 4,32 грн.

Як розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, дію поточного тарифу на світло для українців визначено до кінця квітня 2025-го. І планів підвищувати його нема.

“Встановлюється єдина фіксована ціна для індивідуальних та колективних побутових споживачів. На рівні 4,32 грн/кВт*год. до 30 квітня 2025 року”, – сказала вона.

Це підтвердив і міністр енергетики Герман Галущенко. Він наголосив: тариф закріплений постановою уряду.

“Ціна на електричну енергію для побутових споживачів, згідно з Постановою № 632, затверджена до 30.04.2025. Тобто до закінчення ОЗП 2024/25 рр. тариф на електроенергію для побутових споживачів переглядати не будуть”, – йдеться у його відповіді на запит нардепа Олексія Кучеренка.

Водночас через помилки у заяві або неповний пакет документів українцям можуть відмовити у наданні житлової субсидії. Однак, якщо помилки виправити, отримати її все одно можна буде. Як пояснили на Урядовому порталі:

  • Якщо у заяві чи декларації є помилки, Пенсійний фонд повідомить про це. Виправити неточності можна буде протягом 30 днів.
  • Якщо подані не всі документи, субсидія може бути призначена лише після того, як протягом 30 днів з моменту подання заяви та після перевірки ПФУ буде надано все необхідне.

Подати ж заяву на призначення субсидії можна поштою або особисто в одному із сервісних центрів Пенсійного фонду України (ПФУ). А також:

  • через портал електронних послуг Пенсійного фонду України (обрати опцію “Заява на житлову субсидію чи пільгу”) або мобільний додаток ПФУ;
  • через портал електронних послуг Пенсійного фонду України (обрати опцію “Заява на житлову субсидію чи пільгу”) або мобільний застосунок ПФУ;
  • через портал Дія (ввівши у пошуку “Заява на субсидію”);
  • у центрах надання адміністративних послуг;
  • через уповноважених осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади чи військової адміністрації.

При цьому наголошується: для заповнення заяви в електронній формі потрібно мати кваліфікований електронний підпис (КЕП).

Коломієць Надія

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

10 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

25 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

34 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

47 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

57 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago