Закордонний паспорт по-новому: Кабмін змінив правила видачі документів

Український уряд розв’язав питання щодо оформлення закордонних паспортів для тих військовозобов’язаних громадян, які перебувають за межами країни. Наразі такі українці не отримають документ без військового квитка. Про це пише телеграм-канал Всевидяче ОКВ.

Кабінет міністрів України затвердив новий порядок видачі закордонних паспортів українцям віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном: тепер ця процедура не проводитиметься без військово-облікового документа. Ця вимога також стосується оформлення паспорта громадянина України, обміну документів, у тому числі замість втраченого або викраденого, а також видачі документів філією або представництвом за кордоном ДП “Документ”.

Урядовою постановою №648 регулюється впровадження експериментального проекту щодо надання адмінпослуг у сфері міграції за межами країни. Нововведення набуде чинності вже з 30 червня 2024 р. та буде чинним до моменту набрання чинності законом про надання адміністративних послуг громадянам України за кордоном, але не більше 6 місяців з дня набрання чинності цією постановою.

Усі необхідні документи для оформлення або обміну паспорта громадянами України можна подавати до відокремленого підрозділу ДП “Документ” лише у разі, коли такою особою після отримання посвідчення особи повернення в Україну оформлено або отримано на території України паспорт громадянина України або закордонний паспорт.

При цьому заявник буде зобов’язаний пройти процедуру встановлення особи, яка проводиться в режимі відеоконференцзв’язку за участю заявника та членів його сім’ї (зокрема колишньої дружини/колишнього чоловіка), близької особи. Присутність заявника в відокремленому підрозділі під час відеоконференцзв’язку є обов’язковою.

Також заявник повинен надати письмову заяву у довільній формі із зазначенням відомостей про членів його сім’ї (зокрема, колишньої дружини/ колишнього чоловіка), близької особи, які будуть залучені до проведення процедури встановлення особи.

Ольга Степанова

Recent Posts

Витримає мільйон кілометрів: Geely створили “вічну” батарею для електрокарів (фото)

Концерн Geely презентував інноваційну літій-залізо-фосфатну батарею нового покоління. За словами розробників, вона розрахована на весь…

4 хв. ago

Які топ-10 якостей потрібні комбригу, щоб реально тримати фронт

Які ТОП-10 якостей потрібні комбригу, щоб реально тримати фронт: Стати лідером для тисяч людей, створити…

2 години ago

Будуть ходити пішки? Чи можуть ухилянти втратити можливість керувати автомобілем

В Україні продовжує тривати загальна мобілізація та воєнний стан. Військовозобов'язаними є чоловіки від 18 до 60 років,…

3 години ago

Колишня агентка ЦРУ розповіла, як приховувала від чоловіків, чим заробляє на життя (фото)

Колишня працівниця ЦРУ розповіла, як їй доводилося приховувати свою професію у стосунках. Деталями поділились у виданні Newsweek 1…

3 години ago

Заброньованих чоловіків побільшає: Кабмін різко збільшив норми

Міжвідомча робоча група, яка займається організацією мобілізації військовозобов'язаних держслужбовців та співробітників держпідприємств, одержала дозвіл уряду…

3 години ago

Усі блакитноокі люди родичі один одного: і взагалі вони мутанти

Українці часто кароокі чи чорноокі. Натомість у США блакитні очі має більш ніж кожна четверта людина. У Великобританії…

3 години ago