Україна покриває мобілізацією тільки втрати: у Раді відповіли, чи буде призов 20-річних

Україна на поточний момент покриває потреби в особовому складі мобілізованих лише для заповнення втрат у наявних бригадах, однак питання про мобілізацію 20-річних військовозобов’язаних не розглядається. Про це розповів член Комітету з питань національної безпеки Верховної Ради Вадим Івченко в ефірі “Громадського радіо”.

Івченко фактично спростував заяву свого колеги по комітету Романа Костенка, назвавши її “власною думкою”. За словами Івченка, це питання “всерйоз не обговорюється ані у Верховній Раді, ані в Кабінеті Міністрів”.

Однак він зазначив, що сигнали щодо потреби в молодших військовозобов’язаних все ж надходять від Збройних Сил України. Командири бригад вказують на те, що для виконання реальних бойових завдань потрібні люди з кращою фізичною підготовкою, адже старшим за віком військовим (віком від 47 до 50 років) важче справлятися з бойовими задачами.

Івченко також повідомив, що наразі Україна вже мобілізувала достатньо людей, однак деякі з них залучені до виконання тилових або штабних завдань, які могли б виконувати інші особи, зокрема поранені чи такі, що проходять реабілітацію. Він наголосив на необхідності перегляду розподілу кадрів, аби боєздатні військові виконували саме бойові завдання, а не офісну роботу чи службу в тилових частинах.

За його словами, незважаючи на те, що поточні темпи мобілізації перевищують показники січня 2024 року, цього все ще недостатньо, аби забезпечити повноцінне підсилення наявних бригад або створення нових підрозділів. Нині мобілізація покриває лише потреби на заміщення втрат особового складу у наявних бригадах.

“Ми на сьогодні покриваємо тільки потреби, щоби закрити втрати людського ресурсу у бригадах, але не як створення нових бригад чи підсилення наявних бригад, щоб була відповідна ротація”, — підсумував Івченко.

Романчук Микола

Recent Posts

Україні пропонують погодитися, що в її інтересах втратити території та людей

Фундаментальна проблема дивних "мирних планів", "компромісних варіантів" та "стратегій деескалації", згадки про які циркулюють у глобальному…

7 хв. ago

Голова правління «Укрзалізниці» йде з посади

До наглядової ради АТ «Укрзалізниця» надійшла заява про звільнення від Євгена Лященка. Про це повідомляє пресслужба компанії. Як зазначено…

14 хв. ago

Кейт Міддлтон на 2 місці: новий рейтинг найпопулярніших членів королівської сім’ї (фото)

Компанія YouGov провела опитування і опублікувала новий список найпопулярніших членів королівської сім'ї на думку громадськості.…

27 хв. ago

Україна ризикує: в FT вказали на проблему зупинки транзиту російського газу до ЄС

Зупинивши транзит російського газу до країн Європейського Союзу, Україна ризикує власним газопостачанням. Про це йдеться у матеріалі Financial Times.…

36 хв. ago

Ситуація загрозлива: випадків СЗЧ стає все більше

У 2024 році у лавах Сил оборони України суттєво зросла кількість випадків дезертирства та самовільного…

38 хв. ago

Розділ України в обмін на НАТО? Чому цей план навряд чи спрацює – FT

За "зачиненими дверцятами" точаться розмови про угоду, в якій Москва зберігає фактичний контроль над вже…

41 хв. ago