Нові правила бронювання затвердив Кабмін: кому не дадуть відстрочку

У жовтні 2024 року в Україні набули чинності нові правила бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану. Тепер чоловіки, які не оновили свої військово-облікові дані, більше не зможуть отримати бронювання від мобілізації.

 Відповідно до постанови № 1125 Кабінету Міністрів, це стосується і тих, хто перебуває у розшуку або не стоїть на військовому обліку.

Для отримання бронювання працівник повинен відповідати кільком критеріям. Зокрема, необхідно перебувати на військовому обліку, мати актуальний військово-обліковий документ, а також уточнити свої дані до 16 липня 2024 року.

Окрім цього, військовозобов’язаний не повинен перебувати у розшуку, інформація про який відображається у відповідних базах даних, доступних для Нацполіції.

Зазначається, що чоловіки, які не виконали свої обов’язки, зокрема ігнорували повістки або направлення на медичну комісію, можуть бути оголошені в розшук. Це також стосується тих, хто не виконав вимоги роботодавця щодо виклику до територіального центру комплектування.

Підприємства більше не можуть бронювати працівників, які не дотримуються правил військового обліку. Однак, у разі позитивної перевірки, автоматичне бронювання військовозобов’язаного на строк дії відстрочки здійснюється без додаткових дій, за умови, що він оновив свої дані. 

Романчук Микола

Recent Posts

Нардепи пропонують -50% “знижки” на штраф за неоновлення даних: але є нюанс

У Верховній Раді пропонують надати знижку у 50% для військовозобов'язаних, які невчасно оновили свої дані, але…

6 хв. ago

На Банковій готують референдум: про що можуть запитати в українців

Питання вступу України до НАТО є одним з ключових у війні Росії проти України. Днями…

12 хв. ago

Росія відправила на війну проти України двійника Ді Капріо

В Росії на війну проти України відправився “двійник Леонардо ДіКапріо”. Йдеться про росіянина Романа Бурцева,…

23 хв. ago

Усе почалося з дружби: Ірина Болгар розкрила нові подробиці роману з Павлом Дуровим (фото)

Кохана мільярдера Павла Дурова Ірина Болгар зважилася розповісти публічно історію стосунків з одним із найбагатших бізнесменів світу.…

32 хв. ago

Похолодання стане ще суворішим? Коли в Україні засніжить

Циклон, який приніс в Україну дощі, нарешті відступає. Але довго радіти не доведеться. Вже з наступних…

40 хв. ago

Нові правила мобілізації: ухилянтів притиснули остаточно

З 1 жовтня в Україні змінилися правила щодо бронювання військовозобов'язаних працівників. Тепер отримати бронювання можна…

47 хв. ago