Людей застерегли від виходу на пенсію: відразу станете старими і хворими

Вихід на пенсію може мати негативний вплив на здоров’я, попереджають фахівці. Сучасні пенсіонери стали менше рухатися та більше спати після завершення трудової діяльності.

Дослідження, проведене в Фінляндії, вказує на те, що ці зміни можуть підвищити ризик серйозних захворювань. Науковці спостерігали за 515 пенсіонерами протягом тижня до та після виходу на пенсію, щоб дізнатися, як змінюються їхні звички.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Результати виявилися тривожними: після звільнення пенсіонери стали спати на 36 хвилин більше щодня, але при цьому їхня фізична активність зменшилася на цілу годину. Це означає, що вони стали менш активними, і такі зміни можуть призвести до проблем зі здоров’ям.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Експерти рекомендують людям похилого віку підтримувати активність принаймні 30 хвилин на день. Це можуть бути прості заняття, як-от швидка прогулянка чи гра в теніс, які не вимагають великих зусиль, але допомагають зберегти тіло в тонусі.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Недостатня фізична активність у літньому віці може призвести до безлічі медичних проблем, зокрема до старечого недоумства, підвищеного тиску та серцево-судинних захворювань. Крім того, малорухливий спосіб життя може підвищити ризик деяких видів раку, таких як рак кишечника і матки.

Отже, важливо пам’ятати, що активність і режим — це ключові складові здорового життя на пенсії. Тож не забувайте про щоденні прогулянки та легкі фізичні вправи, щоб залишатися у формі і підтримувати своє здоров’я на високому рівні.

Романчук Микола

Recent Posts

КНДР анонсувала “нову еру”: експерти бояться, що справа йде до другої Корейської війни

Лідери Китаю та Північної Кореї пообіцяли посилити співпрацю двох держав, які відзначають 75-у річницю встановлення дипломатичних відносин.…

5 хв. ago

Мобілізація студентів – чи дадуть студенту довчитися навчальний рік

Студент, який порушив правило послідовності здобуття освіти, може бути мобілізований. При цьому процес мобілізації не залежить…

13 хв. ago

Прогноз магнітних бур на тиждень з 7 по 13 жовтня: названо найнебезпечніші дні

Фахівці зазначають, що магнітні бурі цього тижня з 7 по 13 жовтня буде такої сили, що люди…

21 хв. ago

Україну після війни можуть заселити африканцями та афганцями для порятунку демографії – соціолог

Після війни Україну можуть почати заселяти африканцями та афганцями, аби врятувати демографію. Про це повідомив…

33 хв. ago

Податкова отримала інформацію: гроші більше не сховати

Україна зробила великий крок до фінансової прозорості, завершивши свій перший міжнародний автоматичний обмін інформацією про…

42 хв. ago

Колапс буде: адвокат сказав, як вплинуть на ТЦК нові терміни явки військовозобов’язаних

Якщо не врегулювати питання постійного продовження бронювання та відстрочок від військової служби, то буде колапс не стільки…

50 хв. ago