Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

У Тернополі проблеми з каналізацією стали наслідком неплатежів за комунальні послуги. Споживачі, які мають заборгованість перед «Тернопільводоканалом» на суму від 3 тисяч гривень і більше, та ігнорують спроби врегулювати питання з боргом, можуть зіштовхнутися з серйозними труднощами.

«Тернопільводоканал» намагається знайти компроміс і пропонує боржникам можливість розтермінувати борг. Це означає, що можна укласти договір про поступову сплату заборгованої суми частинами, що полегшить фінансове навантаження.

Унітаз, скріншот: Youtube

Однак, не всі боржники скористалися цією можливістю, і ситуація залишається напруженою. Через відсутність співпраці з боржниками, підприємство змушене застосовувати жорсткі заходи.

У липні та серпні працівники водоканалу відключили від каналізації майже 100 тернопільських осель. Це радикальний крок, який допомагає змусити боржників сплатити заборгованість.

Після сплати боргу доступ до послуги відновлюється. Так, у серпні в 18 квартирах Тернополя, де раніше було відключено каналізацію, туалети знову почали працювати.

рахунки за ЖКГ, скріншот з відео

Згідно з процедурою, водоканал попереджає абонентів про відключення не менше ніж за 30 днів до цього. Також інформацію отримують голови ОСББ, щоб забезпечити своєчасне реагування на можливі проблеми з комунальними послугами.

Таким чином, хоча боржники можуть уникнути відключення, взявши на себе зобов’язання по реструктуризації боргу, систематичні платежі та своєчасні розрахунки є запорукою безперебійного отримання комунальних послуг.

Коломієць Надія

Recent Posts

Перше у світі “водневе” місто вироблятиме 600 т “зеленої” енергії на день

Саудівська Аравія побудує своє власне Водневе місто: цей острівець технологій вироблятиме до 600 тонн зеленої…

2 хв. ago

“Укрзалізниця” припинила продаж квитків на поїзд у Польщу: яка причина та чи відновлять сполучення

"Укрзалізниця" припиняє продаж квитків на напрямок Рава-Руська – Варшава, починаючи з 22 вересня. Це пов’язано із закінченням терміну дії угоди…

11 хв. ago

Українцям приготуватися: ЄС запроваджує нові правила в’їзду

Незважаючи на військовий стан в Україні та обмеження на виїзд, деякі громадяни нашої країни таки…

17 хв. ago

Міноборони готує новий формат видачі повісток: в міністерстві розповіли деталі

Міноборони планує автоматизувати процес видачі повісток, розповів у подкасті DOU розповів начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег…

29 хв. ago

Якщо план — зимувати в Європі: що потрібно зробити ще в Україні

Багато хто з майбутніх біженців вагається: чи варто займатися "паперовою роботою" та оформлювати документи, якщо…

38 хв. ago

Не для всіх чоловіків: як і коли запрацює економічне бронювання від мобілізації

Військовозобов'язані українці отримають відстрочку від мобілізації у випадку, якщо роботодавець сплатить за них суму від 20 до…

46 хв. ago