Верховна Рада України ухвалила закон, який має стати важливим кроком у покращенні якості харчових продуктів та захисті здоров’я українців.
Закон вносить суворі обмеження на вміст трансжирів у продуктах та забороняє використання пальмової олії у певних категоріях харчової промисловості. Ці зміни спрямовані на зменшення ризиків для здоров’я населення та формування нової харчової культури.
Трансжири, які утворюються в результаті гідрогенізації олій, підвищують рівень шкідливого холестерину і збільшують ризики серцевих хвороб та діабету. Пальмова олія також містить насичені жири, що негативно впливають на організм. Ці зміни спонукатимуть харчову промисловість переходити на більш безпечні інгредієнти, а також мають захистити споживачів від потенційно небезпечних продуктів.
З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…
Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…
У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…
В Україні діють кілька тарифів на електроенергію. Йдеться про багатозонні тарифи, а також тариф на струм для…
Через липневі та серпневі ракетні обстріли, що спричинили перебої зі світлом, попит на первинному ринку…
Заява міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського щодо того, що Крим можна передати під мандат ООН –…