Верховна Рада України ухвалила закон, який має стати важливим кроком у покращенні якості харчових продуктів та захисті здоров’я українців.
Закон вносить суворі обмеження на вміст трансжирів у продуктах та забороняє використання пальмової олії у певних категоріях харчової промисловості. Ці зміни спрямовані на зменшення ризиків для здоров’я населення та формування нової харчової культури.
Трансжири, які утворюються в результаті гідрогенізації олій, підвищують рівень шкідливого холестерину і збільшують ризики серцевих хвороб та діабету. Пальмова олія також містить насичені жири, що негативно впливають на організм. Ці зміни спонукатимуть харчову промисловість переходити на більш безпечні інгредієнти, а також мають захистити споживачів від потенційно небезпечних продуктів.
Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на…
Літня погода в Україні може прийти раніше, ніж зазвичай, а стійке тепло прогнозується вже в…
Надійність є дуже важливим критерієм при виборі нового автомобіля, особливо для водіїв з дуже обмеженим…
В Україні триває загальна мобілізація та оголошено воєнний стан. Чоловіки призовного віку в цей час отримують повістки…
Українцям розповіли про нову схему евакуації автомобілів в Одесі. Про це повідомив експерт у сфері енергетики та комунального…
Українців поставили перед жорстким комунальним ультиматумом: не встигнеш вчасно провести перевірку лічильника води — готуйся…