ТЦК масово програють суди українцям: 88% штрафів скасовано

Українські суди масово скасовують штрафи, накладені територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). З 34 розглянутих справ 88% були вирішені на користь позивачів.

Про це повідомила пресслужба Опендатабот у середу, 7 серпня.

Суди скасовують штрафи від ТЦК

У 30 випадках суди ухвалили рішення на користь позивачів і скасували штрафи, тоді як у чотирьох випадках штрафи залишились в силі. Крім того, в реєстрі є апеляція на штраф, подана жінкою з медичною освітою.

Найбільша частина скасувань штрафів пов’язана із правопорушеннями, що відбулися до набуття чинності новими законодавчими змінами. Суди враховують не зворотну дію нового закону, тобто він не може застосовуватися до вчинених до його набрання сили порушень.

Медикиня оскаржила штраф, накладений ТЦК. Оскільки на момент отримання медичної освіти жінка не мала обов’язку ставати на облік, суд вирішив скасувати штраф.

Крім того, близько 20% штрафів були оскаржені через порушення процедурних норм або відсутність достатніх доказів, що підтверджують факт правопорушення.

Зокрема, чоловік оскаржив штраф за неперебування на військовому обліку у РТЦК. Проте він за два тижні накладення штрафу, він вже отримав тимчасове посвідчення про взяття на військовий облік.

Інший чоловік, який прийшов до ТЦК для уточнення інформації, але замість цього отримав штраф, подав позов до суду. Представники ТЦК не змогли довести факт правопорушення та пропустили терміни, у межах яких можна було б накласти покарання. В результаті, суд скасував штраф.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

48 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

49 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

51 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago