Скрутили і кинули в бус: як діяти, коли примусово затримують і доставляють до ТЦК

Українці мають право звертатися до суду або до вищого керівництва у разі порушення законодавства представниками Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) і Національної поліції. Про це заявив народний депутат від “Слуги народу”, член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський у відповідь на питання, як діяти, коли чоловіків затримуються на вулиці та садять в автобуси.

Парламентар зазначив, що такі дії ТЦК мають бути обґрунтовані. Якщо військовозобов’язаний був у належний спосіб повідомлений про необхідність з’явитися до ТЦК та СП, але не виконав цього, поліція має право затримати його, доставити до ТЦК та СП і направити у відповідний тренінговий центр.

Водночас депутат визнав, що іноді працівники ТЦК допускають порушення законодавства.

“Працівники ТЦК і СП — це живі люди і нерви деколи у них не витримують. Вони допускають порушення законодавства. Ми на це реагуємо як на рівні комітету, так і на рівні відповідного керівництва ТЦК і СП, в Міністерстві оборони, у Генеральному штабі, і усі випадки неправомірних дій перебувають на контролі. Проводяться відповідні службові розслідування. Якщо є підстави для реєстрації кримінальних проваджень — вони реєструються”, — сказав Веніславський.

За його словами, кожен випадок неправомірних дій працівників ТЦК та СП отримує належну оцінку.

“Якщо людина потрапила у ситуацію, яка, на її думку, пов’язана з неправомірними діями чи з перевищенням посадових обов’язків посадовою особою ТЦК і СП або Національною поліцією, вона має право, як будь-який громадянин, оскаржити ці дії до суду або до вищого керівництва. Можна написати нам на офіційну адресу комітету, офіційну адресу народних депутатів”, — пояснив Веніславський.

Він запевнив, що всі такі звернення ретельно розглядаються, проводяться службові розслідування та вживаються відповідні заходи.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

6 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

22 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

31 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

43 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

53 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago