Скрутили і кинули в бус: як діяти, коли примусово затримують і доставляють до ТЦК

Українці мають право звертатися до суду або до вищого керівництва у разі порушення законодавства представниками Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) і Національної поліції. Про це заявив народний депутат від “Слуги народу”, член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський у відповідь на питання, як діяти, коли чоловіків затримуються на вулиці та садять в автобуси.

Парламентар зазначив, що такі дії ТЦК мають бути обґрунтовані. Якщо військовозобов’язаний був у належний спосіб повідомлений про необхідність з’явитися до ТЦК та СП, але не виконав цього, поліція має право затримати його, доставити до ТЦК та СП і направити у відповідний тренінговий центр.

Водночас депутат визнав, що іноді працівники ТЦК допускають порушення законодавства.

“Працівники ТЦК і СП — це живі люди і нерви деколи у них не витримують. Вони допускають порушення законодавства. Ми на це реагуємо як на рівні комітету, так і на рівні відповідного керівництва ТЦК і СП, в Міністерстві оборони, у Генеральному штабі, і усі випадки неправомірних дій перебувають на контролі. Проводяться відповідні службові розслідування. Якщо є підстави для реєстрації кримінальних проваджень — вони реєструються”, — сказав Веніславський.

За його словами, кожен випадок неправомірних дій працівників ТЦК та СП отримує належну оцінку.

“Якщо людина потрапила у ситуацію, яка, на її думку, пов’язана з неправомірними діями чи з перевищенням посадових обов’язків посадовою особою ТЦК і СП або Національною поліцією, вона має право, як будь-який громадянин, оскаржити ці дії до суду або до вищого керівництва. Можна написати нам на офіційну адресу комітету, офіційну адресу народних депутатів”, — пояснив Веніславський.

Він запевнив, що всі такі звернення ретельно розглядаються, проводяться службові розслідування та вживаються відповідні заходи.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago