Жінкам приготуватися: ВР придумала, як подолати дефіцит робітників

Через гострий дефіцит спеціалістів у різних секторах, зокрема на тлі мобілізації, в Мінеконноміки думають над перекваліфікацією жінок на професії, які наразі мають максимальний попит.

Про це йдеться на сайті Міністерства економіки України.

В заяві зауважують, що між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) розпочався діалог стосовно того, щоб розробити та реалізували програму підтримки українського бізнесу. Мета такого рішення полягає в тому, щоб сприяти відновленню енергетичного сектору та перекваліфікувати працівників на інші, актуальніші професії на ринку праці.

Під час зустрічі міністерка економіки України Юлії Свириденко з президентом ЄБРР Оділь Рено-Бассо вона вказала, що найбільш критично важливими викликами для України зараз є енергетичний сектор та нестача робочої сили.

“Через російські обстріли Україна втратила частину генеруючих потужностей і зараз відбуваються відключення світла по всій країні, від яких страждає, як бізнес, так і прості громадяни, – коментує вона із заувагою на потребі фінансування: – Обидві ці категорії мають потреби в фінансуванні для збільшення своєї енергоефективності та забезпечення енергетичних потреб”.

З огляду на це вона вказує, що уряд зараз розробляє відповідну програму пільгового кредитування: “Сподіваємось, що ЄБРР підтримає наші ініціативи й зі свого боку допоможе профінансувати проєкти відновлення енергетики України”.

Свириденко також згадує про те, що мобілізація спеціалістів до лав ЗСУ стала “ще одним важливим викликом для економіки”. В контексті цього вона і наголошує на важливості перекваліфікування, зокрема жінок, а також працевлаштування ветеранів:

“Нам зараз потрібно приділити більше уваги програмам перекваліфікації українців, які залишаються в тилу, на професії, які мають максимальний попит. В першу чергу мова йде про жінок, які вже сьогодні опановують колись суто “чоловічі” професії. Наприклад, тілоохоронців, водіїв вантажівок, автобусів або навіть тракторів – такі зараз реалії ринку праці”.

Міністерка наголосила, що “ЄБРР розгляне можливість фінансово підтримати реалізацію відповідних програм перекваліфікації, як з боку держави, так і зі сторони українського бізнесу”.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Стилісти показали найкраще взуття для літа: візуально подовжує ноги та вписується у будь-який образ

Сучасним модницям пропонують безліч видів літнього взуття, яким можна доповнити літній образ. Але стилісти стверджують,…

8 хв. ago

Отруйна змія померла після укусу чоловіка: як це сталося

В Індії змія вкусила чоловіка, але він не розгубився і тричі вкусив її у відповідь. Рептилія померла,…

13 хв. ago

Портрет короля Чарльза і королеви Камілли з принцами Вільямом спантеличив підданих. Фото

Члени сім’ї монархів Великої Британії поділилися історичним портретом, зробленим під час щорічного Королівського тижня в…

21 хв. ago

Бачили навіть в Україні. Над Туреччиною пронісся яскравий зелений метеорит

У ніч проти 6 липня в небі над Туреччиною зафіксували яскравий зелений метеорит. Його бачили над Анкарою, Стамбулом, Бурсою,…

38 хв. ago

Що буде, якщо не взяти повістку та вчасно не сплатити штраф за ухиляння від призову

У Міністерстві юстиції роз’яснили, яким чином діятиме закон щодо тих, хто ухиляється від військового обліку та не…

43 хв. ago

В Ірані обрали президента – переміг Масуд Пезешкіян: що про нього відомо

В Ірані у другому турі президентських виборів, які пройшли 5 липня, переміг Масуд Пезешкіан, що обіцяв "відкрити…

4 години ago