Відключення світла: як бути на зв’язку

Через постійні обстріли Росії в Україні пошкоджено багато енергетичних об’єктів. Через це в країні було запроваджено графіки відключень.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в своєму Telegram-каналі нагадав, як зберегти мобільний зв’язок під час відключень світла.

«Зазвичай ви сидите в інтернеті через робочий або домашній вайфай. Коли вимикають світло — всі одразу перемикаються на мобільний інтернет. Через це базові станції мобільних операторів не справляються — навантаження на мережі зростає в 10 разів і зв’язок зникає. Перше, що можете зробити, — увімкніть національний роумінг і перемкніться на іншого оператора», —зазначив він.

Також він порадив, завчасно завантажити інтерактивну мапу з пунктами незламності в «Дії». У багатьох пунктах є Starlink, щоб бути онлайн, та генератор, щоб зарядити телефони.

«Ну і нагадую про енергостійкий фіксований інтернет. Одна з найефективніших технологій для цього — xPON. Працює 4+ години при відключеннях електроенергії. Тобто зможете через месенджер зателефонувати мамі та сказати, що у вас все ок. Спитайте в провайдера, чи використовує він xPON і чи може підʼєднати. Якщо ні, рекомендую знайти іншого на мапі ЛУН», — нагадав Михайло Федоров.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Білий – тренд сезону: модний костюм на літо від Кайлі Дженнер

Популярна американська модель та блогерка Кайлі Дженнер полюбляє носити екстравагантні та нестандартні вбрання. Так, вона…

16 хв. ago

Що включити в раціон жінкам за 50: поради дієтолога

Те, що людина регулярно їсть і п'є, має величезний вплив на здоров'я. Якщо вам за 50…

37 хв. ago

Робота в Польщі дає право українцям на отримання польської пенсії: яким буде її розмір

Робота в Польщі дає українцям, нарівні з поляками, право на отримання польської пенсії. Щоб мати…

39 хв. ago

До яких особистих даних військовозобов’язаних громадян може отримати доступ ТЦК

Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до закону про реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів "Оберіг".…

1 годину ago

Закликами до мирних переговорів Орбан намагається зірвати підтримку Україні – ISW

Угорський премʼєр-міністр Віктор Орбан намагається переключити увагу західних країн з допомоги Україні на можливі мирні переговори з…

1 годину ago

Джерело ціаніду: чому небезпечно їсти вишні з кісточками

Вишня – смачна та корисна ягода, улюблена багатьма. Але що робити з кісточками, які зазвичай ми…

2 години ago