Де виписуватимуть повістки в березні: ТЦК назвав усі місця

Загальну мобілізацію в Україні продовжено до 13 травня цього року і чоловіки віком від 18 до 60 років можуть отримати повістку. Про те, в яких місцях її виписуватимуть у березні, розповів в інтерв’ю Telegraf речник Полтавського обласного ТЦК Роман Істомін.

За місцем проживання

«Вручення повісток за місцем проживання з самісінького початку було основним способом оповіщення військовозобов’язаних про їхній виклик для уточнення даних», – заявив Істомін.

Речник ТЦК нагадав, що у мирні часи так призовників викликали на призовні дільниці, і додав, що деякі чоловіки ховалися від призову на строкову службу, не відчиняли двері. Він наголосив, що наразі велика кількість людей проживають не за місцем реєстрації та давно не оновлювала дані.

У громадських місцях

«Ок, людина не хоче спілкуватися з представниками ТЦК і СП вдома, тоді вони спілкуються з нею у громадських місцях: на вулицях, блокпостах тощо», – розповів Істомін.

Військком наголосив, що чималій кількості чоловіків, яких нині призивають за мобілізацією, потрібен був поштовх. Зокрема, він них не раз чули: «Я чекав повістку, але сам не йшов». Крім цього, за словами Істоміна, бувають випадки, коли військовозобов’язані «просять виписати їм повістку».

На підприємствах

Речник ТЦК повідомив, що повістки можуть виписуватися на підприємствах – керівник вручає їх своїм підлеглим. Окрім цього, до призову на службу активніше залучають органи влади.

«Сьогодні наші співробітники практично не ходять за місцем мешкання громадян, оскільки в цьому небагато сенсу. Перевіряють документи на вулицях. Це роблять люди з числа військовослужбовців ЗСУ, наділені відповідними повноваженнями військовим комендантом», – пояснив він.

Роман Істомін додав, що представники ТЦК почали використовувати бодікамери, аби в разі конфлікту ситуація була зафіксована з обох сторін.

Раніше очільник комітету Верховної Ради пояснив, якою має бути справедлива мобілізація. Він зазначив, що питання мобілізації в Україні першочергово стосується ротації військових.

Також Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про вдосконалення проведення мобілізації і військового обліку. Водночас у розділі «дати та стан проходження» зазначається, що проєкт закону одержано парламентом і передано на розгляд керівництва. Так, уряд пропонує змінити призовний вік з 27 до 25 років. А ще – встановити обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

53 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

55 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

56 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago