Відсидітись не вийде: у ТЦК розповіли, хто потрібний і кого заберуть

В Україні як мінімум до 14 лютого 2024 року триватиме загальна мобілізація. Про особливості її проведення та про те, яких фахівців призивають на фронт у першу чергу, розповів начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Тернопільського ОТЦК полковник Микола Бойко в інтерв'ю gazeta -misto.te.ua.

При цьому Бойко зазначає, що сталося послаблення активності громадян у порівнянні з першими місяцями повномасштабного російського вторгнення у 2022 році, пише Стіна.

Бойові підрозділи потребують мотивованих воїнів, які після проходження необхідного військового вишколу готові підставити плече своїм побратимам.

Наразі існує великий попит на фронті у спеціалістах з ремонту техніки, озброєння, фахівців з питань логістики, бухгалтерів, кухарів. Бойко зазначив, що може, на перший погляд, здатися, що це зовсім не військові спеціальності.

Також в обласному ТЦК нагадали, що призивають чоловіків віком від 18 до 60 років. Вони мають бути за рішенням військово-лікувальних комісій (ВЛК) придатними до військової служби. Але найголовніше — вони повинні мати усвідомлене розуміння та бажання захищати країну.

Бойко нагадав, що обмежено придатні до військової служби за рішенням ВЛК громадяни також можуть бути мобілізовані.

Але проходитимуть службу у військових частинах забезпечення, установах та навчальних закладах Міноборони України, а також у територіальних центрах.

Повістки можуть вручати в різних місцях. Вони зобов’язують громадян прибути до ТЦК для звірки облікових даних або для проходження медкомісії.

Призов та відряджання на військову службу можуть відбутися не відразу, а за необхідності, коли буде потреба у фахівця з такими знаннями.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тайваньські вчені створили перший у світі компактний квантовий комп’ютер

Дослідники з Тайваню оголосили про створення найменшого у світі однофотонного квантового комп’ютера, що може змінити…

7 хв. ago

В Києві організували схему втечі чоловіків до Польщі на «навчання»

У Києві правоохоронці викрили масштабну аферу, за якою місцевий мешканець пропонував послуги незаконного перетину кордону…

12 хв. ago

Росіяни створили фейковий сайт Держприкордонслужби України

У мережі Інтернет виявили фейковий сайт, який повністю імітував дизайн і структуру офіційного вебресурсу Державної…

15 хв. ago

Людство вперше порушило глобальний колообіг води і наражає планету на кризу

Вперше в історії людство порушило колообіг води на планеті, що загрожує глобальною кризою. Відповідно до…

23 хв. ago

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

5 години ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

5 години ago