Зниження мобілізаційного віку до 20 років: нардеп відповів, чи готують в Раді рішення

Станом на сьодні Верховна Рада не обговорює питання зниження мобілізаційного віку до 20 років. Крім цього, це не на порядку денному й в оборонному комітеті, заявив в етері Громадського радіо заявив народний депутат, член оборонного комітету Верховної Ради Вадим Івченко.

“Хоча у нас є сьогодні сигнали від Збройних сил України про те, що для того, щоб виконувати реально бойові завдання, потрібні люди з іншою фізичною підготовкою. Тому що людям, яким 47-50 важкувато виконувати деякі бойові задачі, які просять командири бригад. Це є сигнали тільки до нас, до Комітету нацбезпеки і оборони, але поки що питання зовсім не обговорюються в Комітеті. Зовсім не стоїть на порядку денному комітету і зовсім не обговорюються в Верховній Раді України”, – зазначив Івченко. 

Нардеп зазначив, що військовослужбовці, які фізично краще підготовлені, не повинні сидіти в тилу за бюрократичною роботою у штабах та ТЦК. Натомість такі військові мають виконувати реально бойові завдання.

На думку Івченка, тоді, коли суспільство побачить лад у ЗСУ, тоді можна говорити про зниження віку або про більш фахову мобілізацію. Нардеп переконує, що за останній рік мобілізація кількісно покращилась, але все ж недостатньо:

“Ми сьогодні покриваємо тільки потреби, щоби закрити втрату людського ресурсу в бригадах. Але ніяк не створення нових бригад або підсилення нових бригад, щоб була відповідна ротація, щоб на місце одних бригад заходили інші”.

Розмови про зниження мобілізаційного віку в Україні

Секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко стверджує, що окремі американські чиновники вважають, що мобілізаційний вік в Україні має бути з 20 років. Він також вважає, що цого варто знизити.

“Нехай не з 18, а з 20 років ми маємо призивати, комплектувати, і всі разом воювати за нашу країну. У нас можна депутатам балотуватись і приймати складні управлінські рішення та закони з 21 року, а воювати – з 25. Я не знаю, хто це придумав”, – пояснив Костенко.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Страти на очах туристів: мексиканські курорти стали полем битви між наркокартелями

Райські курорти Канкуна, Плайя-дель-Кармен і Тулума перетворилися на зони запеклих бойових дій, оскільки картелі ведуть…

11 секунд ago

Підтримав корупцію у МСЕК? Заява нардепа викликала резонанс у мережі

Народний депутат Дмитро Гурін опублікував у своїх соцмережах повідомлення про скандальну історію з корупцією у Медико-соціальній експертній…

22 хв. ago

Подружжя біогакерів розсекретило, що робить, щоб дожити до 150 років

Подружжя "біогакерів" пообіцяло робити все необхідне, щоб прожити якомога довше, і це відображено в їхньому…

28 хв. ago

Меган Маркл звинувачують у бажанні конкурувати з Кейт Міддлтон

Меган Маркл звинувачують у бажанні "конкурувати з Кейт Міддлтон. Про це пише Mirror. Дружина принца Гаррі нібито…

54 хв. ago

Поліція Британії застрелила молодого кита, який застряг у Темзі зі своєю матір’ю (фото)

Британська поліція була змушена застрелити молодого кита, який викинувся на мілководді в гирлі Темзи через…

1 годину ago

Мобілізацію хочуть суттєво “омолодити”: ТЦК “поклали око” на юних хлопців

В Україні пропонують змінити вікові рамки для мобілізації, знизивши їх до 20 років і піднявши…

1 годину ago